DIVANHANA NA FILMSKOM PLATNU: Premijera dokumentarca "Zukva" 16. maja u Beogradu! (VIDEO)

04.05.2017. 16:46
Piše:
Srbija Danas
Divanhana / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/ARCMusicProductions
Film će biti prikazan u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine.

U utorak, 16. maja u 20.30 u Art biokopu Kolarčeve zadužbine, biće premijerno prikazan dokumentarni film „Zukva“ o sevdah sastavu Divanhana i njihovoj istoimenoj koncertnoj turneji, u produkciji Aljazeera Balkans. Tom prilikom biće prisutni i članovi grupe.

STIŽU U BEOGRAD: Gipsy Kings su nam otkrili KOJOJ zvezdi sa ovih prostora se dive, očekivano?

Posle velikog koncerta u Beogradu na Kolarcu, marta 2016. godine, sastav Divanhana je obišao Evropu, svirajući sevdah i šireći zvuke Balkana van regiona. Dokumentarni film „Zukva“ donosi nam priču o tom putovanju.

CANE PREDVODI GARNITURU: Ovogodišnji Arsenal fest biće PAKLENO DOBAR

Početkom 2016. godine bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana kreće na svoju koncertnu turneju Zukva, nazvanu po istoimenom trećem diskografskom ostvarenju. . 

Crpeći inspiraciju upravo iz zukve, autohtone vrste kisele jabuke, kao svojevrsnog simbola istorijske i kulturne baštine Bosne i Hercegovine, oni započinju svoje putovanje zemljama Balkana i Evrope. 

Nošeni sevdahom na svom krivudavom putu, susretali su ozarena lica različitih tradicija i kultura, te kalemili svoj muzički izraz njihovom bisernom unikatnošću. 

Donose priče sa istraživačima tradicije, ljudima iz struke, na sceni i iza kulisa. Priče sa naizgled sasvim običnim ljudima isprepletene u mrežu koja je svoje niti satkala u etnomuzikološko i etnografsko dokumentarno filmsko ostvarenje. 

 

Piše:
Srbija Danas
04.05.2017. 16:46
Pogledajte više