Dodela MTV nagrada prošla u znaku Kamile Kabeljo i Madoninog omaža Areti Frenklin!

22.08.2018. 15:43
Piše:
Srbija Danas/b92
Madona, MTV nagrade / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Access
Da li ste gledali?

Dodela MTV nagrada u Njujorku okupila je najveće zvezde muzičke industrije. Veče je prošlo u znaku Madoninog omaža nedavno preminuloj kraljici soula Areti Frenklin, ali i u znaku pevačice Kamile Kabeljo, koja je nagrađena za video-snimak godine i proglašena za izvođača godine.

Anđeli s' tobom legendo: Umro slavni glumac, a bio je omiljen mnogoj deci (FOTO)

Među nagrađenima su se našli i Arijana Grande, Dženifer Lopez, Niki Minaž, Rita Ora, Avići, Kardi Bi, Imagine Dragons... 

Mlada pevačica Kamila Kabeljo osvojila je nagradu za najbolji spot godine, za svoj hit "Havana". Kamila je proglašena i za umetnika godine.

Za najbolju plesnu numeru proglašena je pesma "Lonely Together", koju zajedno izvode Rita Ora i pokojni Avići. 

Adligat je organizovao predavanja o srpskom udruženju u Teheranu (FOTO)

Pevačica Arijana Grande nagrađena je u kategoriji pop numera, za pesmu "No Tears Left to Cry".

Statuetama astronauta nagrađeni su i kontroverzna reperka Niki Minaž, za najbolju hip-hop numera: "Chun-Li", zatim grupa Imagine Dragons za najbolju rok numeru "Whatever It Takes", Kardi Bi kao najbolji novi umetnik, kao i Dženifer Lopez, Di-džej Kaled i Kardi Bi za najbolju zajedničku saradnju.

SPEKTAKL U NAJAVI! Oskarovac režiser, Piter Džekson napravio DOKUMENTARAC o Prvom svetskom ratu! (VIDEO)

Sam finiš dodele nagrada obeležio je omaž Areti Frenklin desetominutnim govorom koji je održala Madona. Poznata pevačica, koja je na dan kada je kraljica soula preminula napunila 60 godina, navodeći svoja iskustva tokom građenja karijere, između ostalog, rekla je i: 

Scena je ostala prazna, ali on je naš dobri duh čuvar! MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 40. ROĐENDAN

- Sve je vodilo ka tome da postanem jedna od najvećih pop zvezda na planeti. Ništa se od toga ne bi dogodilo bez naše velike dame soula. Dovela me je tu gde sam sada. Znam da je Areta uticala na mnoge ljude u ovoj prostoriji večeras - rekla je Madona zahvalivši se Areti Frenklin. 

Njen govor je izazvao pravu bujicu kritika na društvenim mrežama, jer su mnogi govor ocenili kao samopromociju, osuđivali sadržaj govora i sam odabir govornika.

 

Piše:
Srbija Danas/b92
22.08.2018. 15:43
Pogledajte više