SEKIRA U MED: Brusu Vilisu isplaćeno SAMO 3 miliona dolara za film koji nije ugledao svetlost dana!

13.04.2017. 16:30
Piše:
Srbija Danas/021.rs
Brus Vilis / Izvor: Foto:Instagram Printscreen/brucewillis_fans
I nakon sudskog procesa koji je trajao nekoliko meseci, Brus Vilis je ipak uspeo je da dobije novac za ostvarenje "Wake", koje je naglo prekinuto zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Producent filmova ("Margin Call", "Lawless", "The Words") Majkl Beranoja, upao je u finansijske probleme iz kojih nije uspeo da se iščupa i izvuče tokom snimanja filma "Wake". Prema strogim pravilima u filmskoj industriji Amerike, ukoliko nema dovoljno sredstava da se isplati ekipa, produkcija se odmah obustavlja.

ISMEVATE YUGO? Pogledajte kako Brus Vilis OBIJA "kragujevačkog lepotana" i ODVOZI se njime! (VIDEO)

Naime, prema ugovoru Vilisu je sledovalo 7 miliona dolara za snimanje i 10 odsto od profita filma. Agencija koja zastupa Vilisa - CAA, ugovorila je da honorar bude uplaćivan kako produkcija bude tekla i napredovala. Vilis je uradio pripremu za film, pročitao određene knjige u tom periodu, čak i nagovorio kolegu Bena Kingslija da i on učestvuje u filmu. Snimanje je započeto 16. februara 2015. godine.

Brus Vilis / Izvor: Profimedia

U toku snimanja filma, Vilis je dobio "samo" 3 miliona, a kada je došlo vreme za isplatu preostalog dela novca, počeli su veliki finansijski problemi i pokušaj da se ugovor koriguje. Momentalno je reagovalo Udruženje reditelja Amerike koje je sugerisalo i savetovalo angažovanom osoblju da prekine rad na filmu, kako bi zaštitilo njihova prava.

Odmah su usledile tužbe i kontratužbe i kako to obično biva, počeli su da pljušte argumenti i komentari sa obe strane o tome da ova druga nije ispoštovala odredbe ugovora. U ovom slučaju, zakon je ipak bio na strani poznatog glumca i ostalih i produkcija je bila primorana da im isplati ugovorene iznose.

Vilis je uspeo da dobije svoj honorar, iako film nije nikada završen. "Wake" je trebalo da bude priča o sociopati koji pokušava da se ponovo poveže sa porodicom koja ga je napustila. S obzirom na to da je projekat trajno ugašen, u dogledno vreme nećemo imati prilike da vidimo tandem Vilis – Kingsli.

Objavljen prvi trejler za film "Tor-Ragnarok" (VIDEO)

Ali bez brige, sigurni smo da će nas vrlo brzo ovaj talentovani glumac, iznenaditi nekim novim projektom. A do tada nam ostaje da i dalje pratimo njegov rad i život i gledamo blokbastere u kojima je briljirao.

 

Piše:
Srbija Danas/021.rs
13.04.2017. 16:30
Pogledajte više