KAO SA TESLOM! Čuvena glumica kaže da je SRPKINJA, a Hrvati kažu da je DALMATINKA! (VIDEO)

30.07.2017. 09:13
Piše:
Srbija Danas
Stana Katić / Izvor: Profimedia
Čemu to?

Spor pod nazivom: "Čiji je Tesla?" verovatno je najčuveniji među Srbima i Hrvatima, a čak ni činjenica da je besmrtnom naučniku otac bio pravoslavni pop ne može ubediti naše susede da je čovek Srbin, hteo on to ili ne. 

Pogledajte OVDE zašto je veliki glumac Pavle Vuisić odbio nagradu za životno delo. 

Ovih dana, slično je i sa jednom američkom glumicom. U pitanju je prelepa Stana Katić, koja se proslavila ulogom u seriji "Kasl". U hrvatskom Jutarnjem listu, oni o njoj govore kao o "svetski poznatoj Dalmatinki". 

Katićeva glumi u novoj krimi seriji "Absentia" i bavi se lovom na serijskog ubicu u Bostonu. Iz nekog razloga, hrvatskoj štampi je bilo važno da napišu odakle je rodom, a tek nešto kasnije u tekstu i Staninu izjavu o poreklu: 

- Moji roditelji su Srbi iz Hrvatske. Smatram nas Dalmatincima, jer je to deo planete s kojeg potičemo. U porodici imamo članove hrvatske, srpske i nešto crnogorske nacionalnosti - rekla je jednom prilikom Katićeva. 

Dakle, sasvim je jasno: glumica kaže da je poreklom iz Dalmacije, a da su joj roditelji Srbi, uz mešovitu rodbinu, što je prilično uobičajeno. Pustite ženu na miru! Dobro, hajde da se malo i našalimo, nije toliko ozbiljna situacija: vi zadržite lepu i talentovanu Srpkinju Stanu, a mi našeg Teslu i da budemo kvit. Nema ljutnje. 

 

Piše:
Srbija Danas
30.07.2017. 09:13
Pogledajte više