Manifestacija "POD KROŠNJAMA NA ŠTRANDU" sedmi put od 1. do 27. jula! (FOTO)

28.06.2019. 12:28
Piše:
Srbija Danas/Promo
Pod krošnjama na Štrandu / Izvor: Foto: Čila David
Biblioteka na Štrandu!

U ponedeljak, 1. jula u 18 časova u Biblioteci na Štrandu započinje sedma po redu manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" u organizaciji Gradske biblioteke Novog Sada - ogranak na Štrandu, agencije Heror Media Pont i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

Bogat program ovogodišnjeg događaja je namenjen deci i mladima.

Pod krošnjama na Štrandu / Izvor: Foto: Čila David

Radionice znakovnog, slovenačkog, mađarskog i slovačkog jezika i kulture namenjene su uzrastu dece od 5-12 godina i održavaju se svakog radnog dana u terminu od 19-20 časova. Subotom je dobro poznati kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

- Cilj je da deci približimo jezike manjinskih zajednica koji se govore u Novom Sadu i okolini, kako bi se lakše odlučila da pohađaju nastavu na manjinskim jezicima koja je omogućena u novosadskim osnovnim školama. Smatramo da se kroz želju za jezičkim i kulturološkim razumevanjem gradi stabilnost multikulturne sredine, što grad Novi Sad svakako jeste.

Novina od ove godine je intenzivan kurs slovenačkog jezika namenjen mladima uzrasta od 13-19 godina, koji vodi Nenad Trifunov uz podršku Odbora za obrazovanje Nacionalnog saveta Slovenaca i novosadskog društva Slovenaca "Kredarica". Časovi se održavaju svakog radnog dana od 19-20 časova u Biblioteci na Štrandu u periodu od 1-27. jula. 

- U okviru manifestacije, ugostićemo i udruženje "Otvoreni krug" koji će održati dve radionice telesnih perkusija "Telo kao instrument". Na ovim radionicama otkrivaju se različite mogućnosti koje od svakodnevnog stvaraju nešto čudesno. Pokret, pesma, smeh i rad u grupi su zdrav i zabavan način da proširujemo svoje mogućnosti: koncentraciju, koordinaciju pokreta, pamćenje, sposobnosti da izvršavamo više zadataka u isto vreme - izjavila je organizatorka Nataša Heror iz Heror Media Pont-a. 

Pod krošnjama na Štrandu / Izvor: Foto: Čila David

Događaj će otvoriti Dalibor Rožić, član gradskog veća zadužen za kulturu, Roman Weixler, zamenik ambasadora Ambasade Slovenije u Beogradu, Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu i Nataša Heror, direktorka Heror Media Pont-a.

Sve informacije o satnici programa se mogu pronaći na Facebook stranici "Pod krošnjama na Štrandu".

Pokrovitelji: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu grada Novog Sada

 

Piše:
Srbija Danas/Promo
28.06.2019. 12:28
Pogledajte više