OLIVERA KOVAČEVIĆ ZA SD: Za Cuneta znamo pre nego za televiziju (FOTO)

26.07.2017. 17:44
Piše:
Srbija Danas/M. Ćunković
Olivera Kovačević / Izvor: Srbija Danas
Biranim rečima o preminulom velikanu govorio je i Minja Subota.

Olivera Kovačević, urednik Zabavnog programa RTS-a, pošto je sahranjen velikan naše muzike Predrag Cune Gojković, progovorila je, veoma iskreno i emotivno, za Srbija Danas o preminulom pevaču. 

Cune Gojković / Izvor: Tanjug

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA CUNETU GOJKOVIĆU Porodica nije imala snage da govori! (FOTO)

- Za Cuneta znamo pre nego za televiziju, zbog toga što smo ga, kao mala deca, slušali i gledali. On je, na neki način, za mene bilo simbol stvaranja televizije u ovoj zemlji. Pored toga što je bilo najveći pevač koga smo imali, Cune je bio divan čovek, to sam videla iz malobrojnih susreta koje sam sa njim imala. 

Sahrana Cuneta Gojkovića / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

POSLEDNJE ZBOGOM CUNETU: Usred sahrane progovorila je ONA i onim što je rekla potresla sve! (FOTO)

- Kad nekome ko odraste blagonaklono priđe neko tako velik kao što je Cune, onda mu to ostane u večnom sećanju. Zbog toga je meni danas žao kao i svima, i teško što je otišao tako divan čovek i veliki umetnik - dodala je Olivera Kovačević. 

Sahrana Cuneta Gojkovića / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Biranim rečima o velikanu govorio je i Minja Subota: 

- U poslednje vreme smo ispratili velikane umetnosti koji su, na sreću svih nas i ove naše Srbije, mnogo stvorili. Jedan od njih je Cune. Bili smo kolege, toliko vremena smo proveli zajedno - po turnejama, na bini... Pamte se trenuci sa njim. Bio je divan čovek, kod njega sujete nije bilo nikad. Svima je delio savete, svoje znanje i umeće. 

Minja Subota / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Dodao je: 

- Sreća je što smo svi mi imali Cuneta. Kroz sve te decenije karijere on je sačuvao izvornu, pravu narodnu muziku, sevdalinku. Da nije bilo njega, verovatno bi mnoge pesme otišle, ne u zaborav, ali bi se izmenile. Ne bi bile u onom pravom njihovom izvornom, prelepom obliku. Tu je Cunetova zasluga velika. To što je snimio, to je bogatstvo naše muzičke arhive. 

Proslavljeni voditelj je završio: 

- Cune je mnogo toga učinio. Mogao je još, naravno, ali ja verujem da je on bio zadovoljan sa tim što ostavlja. 

 

Piše:
Srbija Danas/M. Ćunković
26.07.2017. 17:44
Pogledajte više