Pokušali su PREMEŠTANJE, ali NEUSPEŠNO! Festival "NUŠIĆIJADA" ostaje u Ivanjici! (VIDEO)

20.08.2018. 10:25
Piše:
Srbija Danas
Branislav Nušić / Izvor: Profimedia
Podršku dao i Nušićev unuk.

Kulturna manifestacija "Nušićijada" biće ove godine održana u Ivanjici, a lokalna samouprava suprotstavila se pokušajima da se festival premesti u Beograd.

Ukoliko ste mislili drugačije, grdno ste se prevarili! Zvezda SLAVNIH se PLAĆA! (VIDEO)

Branislav Nušić / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Teatru Radiofonic

BEER FEST OKUPIO LJUBITELJE ROKA: Yu grupa i Van Gog ZAPALILI masu trećeg dana FESTIVALA!

Opština Ivanjica je danas, zbog, kako tvrde, pokušaja unošenja zabune od strane nekih udruženja, objavila saopštenje u kojem podseća da je odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 5. juna 2015. godine, festival "Nušićijada" određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za opštinu Ivanjica. 

- Kulturna manifestacija "Nušićijada 2018" održaće se u periodu od 24. avgusta do 26. avgusta ove godine u Ivanjici, u organizaciji Opštine Ivanjica, Doma kulture Ivanjica i Turističke organizacije opštine Ivanjica, navodi organizator. 

- Odlukom Skupštine opštine Ivanjica, u oktobru 2009. godine, obnovljen je festival "Nušićijada". Odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 5. juna 2015. godine, festival "Nušićijada", je određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za Opštinu Ivanjica", navodi se u saopštenju. 

EMIR KUSTURICA sa svojim bendom SVIRAO na Armijskim igrama U MOSKVI! (VIDEO)

Nušićijada / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Info Liga Ivanjica

Poslednji pozdrav džez pevačici i glumici Morgani King: Preminula mama Karmela Korleone iz "Kuma"

- Udruženje građana KudeS učestvovalo je u obnovi i bilo deo same organizacije festivala "Nušićijada", a predstavnik udruženja KudeS je samim podnošenjem ostavke u Organizacionom odboru kulturne manifestacije "Nušićijada 2018" isključio isto iz svih aktivnosti na organizaciji i realizaciji navedene manifestacije, prenosi Tanjug. 

- Kako bi se izbeglo dovođenje u zabludu građana, Opština Ivanjica, ovim putem, kao izvorni osnivač i pokrovitelj manifestacije "Nušićijada", poziva sve građane da posete kulturnu manifestaciju "Nušićijada 2018", a medije da posete, isprate, odnosno uzmu aktivno učešće u promociji iste", piše u saopštenju. 

Kultni mjuzikl "Briljantin" proslavio 40. rođendan (VIDEO)

BRANKO CVEJIĆ HITNO HOSPITALIZOVAN: Glumcu operisano srce

Udruženje KudeS pokušalo je da ovu manifestaciju premesti u Beograd tvrdeći da je njihova ali se lokalna samouprava usprotivila. 

Podršku ovoj manifestaciji daće i Nušićev unuk koji će se pojaviti na Nušićijadi u Ivanjici narednog vikenda.

 

Piše:
Srbija Danas
20.08.2018. 10:25
Pogledajte više