Rekonstruisana sala Kulturnog centra "Kisač"

17.12.2018. 16:27
Piše:
Srbija Danas
KC Kisač / Izvor: Foto: Promo
Pomoć stigla i od Grada Novog Sada na čelu sa predsednikom Milošem Vučevićem.

Zahvaljujući podršci Grada Novog Sada uspešno je realizovan projekat rekonstrukcije programske sale Kulturnog centra "Kisač" u kojoj su zamenjena sedišta, podna obloga, ugrađeno je centralno grejanje, a u toku je adaptacija tehničke sobe za majstore zvuka i rasvete.

- Grad je putem Uprave za kulturu prošle i ove godine izdvojio nešto više od osam miliona dinara za rekonstrukciju sale koja je sada adekvatno opremljena, komfornija, i zadovoljava potrebe brojnih manifestacija koje se u njoj održavaju. To je još jedan pokazatelj da Grad vodi računa o ravnomernom razvoju. Aktivnosti Kulturnog centra "Kisač" takođe su deo projekta Novi Sad Evropska prestonica kulture. Međutim, na teritoriji MZ Kisač Grad realizuje i druge važne investicije kao što su obnova Kluba penzionera, ali i izgradnja atmosferske kanalizacije. Po završteku radova na kanalizacionoj mreži u Rumenki, steći će se tehnički uslovi da se aktivira mreža u Kisaču pošto treba da se priključi na tamnošnji prečistač otpadnih voda. Inače, slovačka zajednica je snažna veza između Slovačke i Srbije, a ta država je uvek podržala našu zemlju kada je reč o najtežim pitanjima - naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom posete KC "Kisač".

gradonačelnik / Izvor: Foto: Promo

On je iskoristio posetu tom naselju da ukaže na značaj rešavanja pitanja upravljanja grobljima, istakavši da će Grad poštovati svaku odluku koju donesu Kisačani.

- Zakon predviđa da komunalne usluge mogu da vrše lokalne samopuprave, a grobljima mogu upravljati ili verske organizacije ili jedinice lokalne samouprave. Šta god da Kisačani odluče mi ćemo poštovati, ali naglašavam da je bilo koje rešenje mimo zakona neodrživo -
rekao je gradonačelnik Vučević.

Direktor Kulturnog centra "Kisač" Pavel Surovi izrazio je zadovoljstvo što to naselje, iako je na periferiji Novog Sada, nije zapostavljeno od strane Grada.

KC Kisač / Izvor: Foto: Promo

- Grad uvek podrži investicije koje su za nas važne, i sledeći naš korak je rekonstrukcija letnje sale koja će biti galerijski prostor. Više od tristo godina mi smo uz našu braću Srbe i zajednički se zalažemo za ravnopravnost i demokratiju – rekao je Pavel Surovi.

Kulturni centar "kisač" okuplja oko tristo amatera, od dece predškolskog uzrasta do penzionera, koji su angažovani u okviru muzičke, pozorišne i folklorne sekcije, i predstavljaju se na brojnim manifestacijama u Srbiji i Slovačkoj.

Kisač / Izvor: Foto: Promo
Piše:
Srbija Danas
17.12.2018. 16:27
Pogledajte više