SIGURICA: Ovo su najbolji PRAZNIČNI FILMOVI! Sa njima nema greške čak i ako ih gledate PETI PUT (VIDEO)

27.12.2017. 12:46
Piše:
Srbija Danas
Praznični filmovi / Izvor: Foto: Youtube printscreen
Uživancija!

Praznično doba idealan je trenutak za gledanje prazničnih filmova. Napolju je hladno, a u toploti doma možemo da se prepustimo zanimljivim zapletima i avanturama junaka. Televizije imaju svoje šeme prazničnog filmskog programa, a mnogi će vam preporučiti svoj izbor prazničnih filmova.

LEGENDARNI BEND SLAVI JUBILEJ: 50 godina surovog rokenrola (VIDEO)

Mogućnosti su praktično beskrajne, ali ukoliko ne želite da eksperimentišete, tu su i neprevaziđeni klasici sa kojima nema greške. Ovaj izbor predstavlja filmove koje je većina već imala prilike da gleda, ali koji su na svako novo gledanje još bolji. Kao da sretnete starog prijatelja, posle mnogo vremena, a on se nimalo nije promenio, ali je druženje sa njim i dalje pun pogodak:

5. Nevaljalli Deda Mraz (Bad Santa, 2003)

Možda nije idealan za porodično gledanje, ali neprevaziđenom Biliju Bobu Torntonu u ulozi pijanog lokalnog Deda Mraza koji pljačka okolne šoping centre uvek vredi vratiti se. Trijumfalni kraj donosi samo osmeh na lice, što je za ovakav film posebno, neodoljivo i neočekivano.

4. Košmar pre Božića (Nightmare before Christmas, 1993)

Legendarni animirani film Tima Bartona donosi odličnu priču o likovima iz sveta strašila i Božića, gde Noć Veštica pokušava da preuzme Božić. Divan anti-diznijevski mjuzikl, pomalo mračno, gotski intorinan - idealan i proveren izbor za praznike.

3. Smrtonosno oružje (Lethal weapon, 1987)

Malo akcije nije na odmet! Legendarno "Smrtonosno oružje" je već vrlo dobro poznata priča o dva policajca, jednim suicidalnim ludakom i drugim koji je pred penzijom, umoran od službe, što ga neće poštedeti opasnih policijskih avantura. Zbog žarkog sunca Los Anđelesa mnogi izgube iz vida da se ovaj film događa upravo na Božić.

2. Divan život (It's a wonderfull life, 1946)

Film koji je proglašen za najbolji božićni film svih vremena! A nema sumnje da je stvarno neprevaziđeno dobrodušan. Treba biti stvarno tvrda srca pa ne zaplakati u trenucima kada Džimiju Stjuartu anđeo pokazuje kako bi život njegovih bližnjih izgledao da se on nikada nije rodio. Nema sumnje, ima ovde dosta patetike, ali za praznike je "Divan život" idealan izbor.

1. Sam u kući (Home alone, 1990)

Nezaboravni su načini na koje je mali Kevin uspeo da izađe na kraj sa lopovima, kada je na Božić greškom ostao sam u kući. Ali to ne znači da nije zabavno videti sve ove urnebesne scene ponovo!

 

Piše:
Srbija Danas
27.12.2017. 12:46
Pogledajte više