STIGLA PRIMABALERINA! Nova pesma "Baba" otkriva kako je "seljana" ubila umetnost! (VIDEO)

19.03.2017. 16:40
Piše:
Srbija Danas
Babe / Izvor: Foto: Dejan Škopelja
Hit na prvo slušanje!

Grupa "Babe" je, uoči prvog velikog beogradskog koncerta posle više od 20 godina, 1. aprila (21) u "Mikseru", plasirala novi singl "Primabalerina". U pitanju je druga pesma u novijoj fazi rada benda, posle povratka na scenu. 

ODLAZAK PIONIRA ROKENROLA: Preminuo Čak Beri (VIDEO)

- Pesma nije zasnovana na stvarnom događaju, već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo, a jedino što svetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst. Poruka pesme je kako je 'seljana' ubila vrhunsku umetnost - objašnjava frontmen "Baba" Žika Milenković.

Rambo Amadeus: Da je bilo interneta, SFRJ se ne bi raspala

Autor pesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je video montirao Srđan Mitrović.

Žika pred "Mikser" ne najavljuje "klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog".

Bend "Babe", poznat po hitovima kakvi su "Noć bez sna", "Ko me ter'o", "Da te vidim golu", "Slanina" i drugi, publici u Mikseru prirediće "šarolik i osvežen repertoar, koji će uključivati i par pesama koje ljudi do sada nisu čuli", sa predstojećeg albuma. Povratnički singl "Daj mu ga Lola" grupa je objavila u julu 2014. 

Ovako zvuči "Primabalerina": 

 

 

Piše:
Srbija Danas
19.03.2017. 16:40
Pogledajte više