STIŽE TREJNSPOTING 2: Englezi ga hvale, Ameri ga SASEKLI! (VIDEO)

20.01.2017. 12:06
Piše:
Srbija Danas
Trejnspoting 2 / Izvor: Foto: Youtube printscrenn/Sony Pictures Releasing UK
Nastavak kultnog filma.

Kultni film "Trejnspoting" dobio je nastavak, a iako su se mnogi plašili da će to biti još jedan u nizu velikih promašaja, sudeći po prvim kritikama, režiser Deni Bojl i ekipa su uradili veoma dobar posao.

Britanski "Independent" je filmu dao maksimalnih pet zvezdica, uz konstataciju da je u pitanju "divlje živ film u kome se može uživati i koji je pravi naslednik svog prethodnika". 

- Deni Bojl je opisao Trainspotting kao škotski "Zvezdani ratovi". To govori o pritisku pred izlazak nastavka. Da je ovog puta voz kasnio, osećaj anti-klimaksa bi bio ogroman. Ono što je posebno impresivno kod T2 jeste kako vešto uspeva da zadrži duh prethodnika, usput prihvatajući sve što se promenilo tokom godina - piše kritičar Independenta. 

Kako se dodaje, Renton (Juan Megregor), Sikboj (Džoni Li Miler), Begbi (Robert Karlajl) i Spad (Juen Bremner) su ponovo tu, a ako je bilo sr*nje živeti u Škotskoj 1996. godine, deluje da nije ništa bolje ni dve decenije kasnije. 

"Gardijan" je tek nešto blaži u hvalospevima i nastavku je dao četiri zvezdice uz naslov "izaberi nastavak koji neće razočarati". 

- Bojlov film nije brz i izuzetan kao original, ali je duhovita i dirljiva oda razočaranjima koja muškarcima nose srednje godine. Film je strašan, smešan, očajno tužan uz hrabru fotografiju. Ono što je rođeno kao odmetničko divljanje u duhu vremena nekul Britanije devedesetih se sada rodilo ponovo je brutalna crna komedija - navodi kritičar lista. 

"Telegraf" je dao samo tri zvezdice ovom filmu, ali priznaje da je u pitanju "ipak film vredan gledanja". 

Za razliku od "domaćih" novinara, u SAD nisu svi toliko oduševljeni, pa iako "The Wrap" piše da je film "često sjajan, mada ponekad razvučen i utopljen u sopstvenu melanholiju", a kritičar "Holivud riportera" navodi da je u pitanju "razočaravajuće nepotreban nastavak". 

Film će u britanske bioskope stići 27. januara.

Pogledajte OVDE kako je bilo na komemoraciji velikom pevaču Mikiju Jevremoviću. 

 

 

Piše:
Srbija Danas
20.01.2017. 12:06
Pogledajte više