TRAGEDIJA KOJA SE NE ZABORAVLJA: Godinu dana od smrti Bogoljuba Mitića Đoše!

22.06.2018. 10:02
Piše:
Srbija Danas
Bogoljub Mitić Đoša / Izvor: Srbija Danas
Bol još ne jenjava...

Poznati srpski glumac i humorista Bogoljub Mitić Đoša preminuo je iznenada 22. juna 2017. godine, u 49. godini života, od posledica srčanog udara. Nadimak Đoša ili Bata Đoša je dobio po ulozi Đoše koju je igrao u TV seriji „Porodično Blago“.

MAJSTOR SA LOPTOM: Novak na ORIGINALAN način poželeo sreću fudbalerima Srbije (VIDEO)

Mitić je završio osnovnu školu "Siniša Janić" u Vlasotincu. Na zvaničnom sajtu škole, čelnici su istakli Mitića kao jednog od poznatih ličnosti, koji su pohađali ovu ustanovu, što govori o tome koliko su stanovnici Vlasotinca ponosni na svog zemljaka.

Pogledajte 8 najboljih filmova koji su inspirisani kultnim romanima! (VIDEO)

Nakon srednje škole nije upisao glumu, već se vodio kao glumac amater. Mnoge kolege su ga osuđivale zbog toga, ali Đoša je isticao da voli glumu i da je oguglao na takve komentare.

Bogoljub Mitić Đoša / Izvor: Srbija Danas

Poput većine svojih kolega, Bata Đoša se oprobao i u voditeljskom poslu. Vodio je muzičke emisije produkcijske kuće "Grand".

Učestvovao je u popularnom šou programu "Tvoje lice zvuči poznato", gde je bio jedan od omiljenih takmičara. Bio je učesnik treće sezone, a imao je zadatak da imitira, između ostalog i: Đorđa Balaševića, Severinu, Džeja, Draganu Mirković, Luisa... Oživeo je scene iz mjuzikla Matilda, Monti Pajton i Mulen ruž. Predstavivši publici scenu iz mjuzikla ,"Matilda", Đoša je odneo pobedu u jednoj od emisija, osvojivši hiljadu evra, a novac je donirao fondaciji "Produži život" i bolesnim mališanima kojima ova fondacija pomaže.

U TV seriji „Agencija za SiS“ je pored glavne uloge (Mulja) bio i saradnik na pisanju scenarija. Iza sebe je ostavio ženu i dve ćerke. Cela estrada i kolege još uvek tuguju nad ovim velikim gubitkom.

 

Piše:
Srbija Danas
22.06.2018. 10:02
Pogledajte više