VELIKA PLANA PONOVO CENTAR POZORIŠNIH DEŠAVANjA: Sutra počinje Smotra pozorišnog amaterizma „Vitomir Vita Stefanović“

23.02.2020. 16:55
Piše:
Dušan Marić
Velika Plana / Izvor: Foto: Goran Jordanski
U utorak 25. februara, od 20 časova, na repertoaru je „Ognjište“ dramskog studija „Luča“ koji radi pri Kulturno-umetničkom društvu „Kruščić“, iz istoimenog sela u opštini Kula.

Od 24. februara do 1. marta u Centru za kulturu Masuka u Velikoj Plani biće održana Prva smotra pozorišnog amaterizma „Vitomir Vita Stefanović“, nazvana po jednom od doajena velikoplanjanske i srpske amaterske pozorišne scene.
Sutra, sa početkom u 20 časova, festival otvara pozorište Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače predstavom „Laki komad“ Nebojše Romčevića, u režiji Dejana Cicmilovića.

U utorak 25. februara, od 20 časova, na repertoaru je „Ognjište“ dramskog studija „Luča“ koji radi pri Kulturno-umetničkom društvu „Kruščić“, iz istoimenog sela u opštini Kula. Predstavu je režirao Dejan Cicmilović a autor teksta je Žarko Komnanin. Trećeg festivalskog dana na programu su dve predstave. Od 14 časova, ljubitelji glume i pozorišta moći će da uživaju u predstavi „Hoću napolje“ u izvođenju Omladinske pozorišne scene Kulturnog centra Paraćin. Predstavu je režirao Uroš Mladenović, po motivima jednočinke „Idiot“ Muze Pavlove.

Velika Plana / Izvor: Foto: Goran Jordanski

Od 20 časova Amatersko pozorište KUD „Obilić“ iz Krnjeva odigraće „Zmaja od Srbije“ Miladina Ševarlića, u režiji Predraga Živanovića. Dramski studio mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja će u četvrtak 27. februara, od 20 časova, nastupiti sa predstavom „Policajci“ Slavomira Mrožeka. Režiser je Igor Pavlović.

Petak 28. februara, od 13 časova, termin je za početak predstave Elizabete Georgieve „Žurka na zelenom ćošetu“, koju u režiji Delča Gigova izvodi Pozorište „Hristo Botev“ Centra za kulturu Dimitrovgrad.

Istog dana, od 20 časova, na programu je Pozorište „Castellum“ iz Kostoca, koje će se planjanskoj publici predstaviti komadom Nebojše Romčevića „Karolina Nojber“, koji je režirao Fuad Tabučić.

Poslednjeg dana februara a pretposlednjeg dana festivala Pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke odigraće predstavu Vudija Alena „Bog“ u režiji Petra Jovanovića. Predstava je na programu u 20 časova.

Velika Plana / Izvor: Foto: Promo

Smotra posvećena Vitomiru Viti Stefanoviću završava se u nedelju 1. marta predstavom Vide Ognjenović „Devojka modre kose“ u izvođenju pozorišta Centra za kulturu Masuka. Režiser je Miloš Jagodić a početak u 20 časova. Cena ulaznica za dnevne predstave je 100, za večernje 200 a komplet ulaznica za sve predstave košta 1.000 dinara.

Piše:
Dušan Marić
23.02.2020. 16:55
Pogledajte više