VELIKI PROPUST: Ovaj DETALJ iz "Senki nad Balkanom" ZBUNIO gledaoce - kako ste mogli BEZ NJEGA?!

17.12.2017. 19:16
Piše:
Srbija Danas/Telegraf.rs
senke nad balkanom / Izvor: Foto: Youtube printscreen/RTS Prikazuje
Složićete se i vi kada čujete o čemu je reč.

Ostalo je još samo dve epizode do kraja prve sezone serije "Senke nad Balkanom".

Do tada bavimo se sitnicama koje su bile propust tokom snimanja. Neke su krupnije, neke sitnije, ali ovu ne možete da ne primetite!

JOŠ SAMO DVE DO KRAJA: Evo šta nas očekuje u 9. epizodi "Senki nad Balkanom"! (VIDEO)

senke nad balkanom / Izvor: Foto: Youtube printscreen/RTS Prikazuje

Naime, detalj o kome je reč ima svoje ime i prezime. Taj detalj je ljudsko biće i taj detalj je kralj Srba, Hrvata i Slovenaca - Aleksandar I Karađorđević. To je ličnost koja je od najvećeg značaja za prvu deceniju i po postojanju zajedničke države Južnih Slovena. Ličnost koja je, šta više, tu državu i stvorila, a koje, osim na portretima, nema nigde u dosadašnjih osam epizoda serije. A da li će ga biti, videćemo.

Ovako, telesno odsutni ali kroz svoje potčinjene večito prisutni kralj Aleksandar, naprosto lebdi kao kakav bauk nad ljudima i zbivanjima, kao SENKA, izdvojen od njih, visoko gore, nedostižan. Sa druge strane, budući da general Živković samostalno donosi odluke i kroji svima kapu, odsustvo Njegovog Veličanstva može značiti i da je on predstavljen kao marioneta u rukama ovog vladara iz senke (što bi nazivu serije dodalo još jednu dimenziju).

Miloš Biković o Senkama nad Balkanom: "Ne bih voleo da se pojavljujem..."

Aleksandar I Karađorđević / Izvor: Foto: Youtube printscreen/The Darco

Bilo kako bilo, nepojavljivanje kralja mora da bude značajno, i kao detalj mora biti pomenut! Pored toga, mora se pomenuti i odsustvo još nekih važnih ličnosti Kraljevine SHS tokom proleća i leta 1928. godine.

Na prvom mestu, premijera Velimira Vukićevića, koji će podneti ostavku mesec i kusur dana nakon Atentata u Narodnoj skupštini koji se odigrao 20. juna (između ostalog i zato što su njegove novine "Jedinstvo" pozivale na likvidaciju Radića i Pribićevića).

Stjepan Radić, koji je umro 8. avgusta te godine od posledica ranjavanja, još je jedan bitan činilac kojeg ne vidimo u seriji čija će se prva sezona, po svemu sudeći i kako se povremeno najavljuje, završiti upravo tim krvavim i tragičnim događajima u parlamentu.

"Senke" su je proslavile! Milica Gojković o TEŠKOĆAMA tokom tumačenja uloge PROSTITUTKE Mare!

stjepan radić / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Maja Žnidarić

Ako se, pak, to odigra u pretposlednjoj epizodi, u poslednjoj bismo mogli videti Antona Korošeca, jedinog ne-Srbina u fotelji predsednika Ministarskog saveta (odnosno Vlade), budući da je on nasledio Vukićevića. Korošecov mandat će trajati pola godine, a naslediće ga general Živković koji će tako postati poslednji premijer Kraljevine SHS a prvi Kraljevine Jugoslavije, koja je proglašena deset meseci nakon uvođenja Šestojanuarske diktature kralja Aleksandra 1929.

NEZAPAMĆENA SCENA SEKSA u "Senkama nad Balkanom"! Tane i Maja se prepustili strastima!

senke nad balkanom / Izvor: Foto: Youtube printscreen/RTS Prikazuje

Doduše, zavisi da li je to od nekakvog značaja za fabulu ili nije, odnosno, da li su Longinovo koplje i Društvo Tule u vezi sa skupštinskim atentatom ili nisu. 

Ako nisu, onda jedino odsustvo od značaja ostaje ono kraljevo.

 

Piše:
Srbija Danas/Telegraf.rs
17.12.2017. 19:16
Pogledajte više