"Zaleđeno kraljevstvo" u Diznijevoj kolekciji za sva vremena

07.04.2017. 11:03
Piše:
Srbija Danas
Zaleđeno kraljevstvo / Izvor: Foto: Promo
Inspirisana Anderesenovom "Snežnom kraljicom", u osnovi "Zaleđeno krljevstvo" je priča o ljubavi između dve sestre koja je nadvladala sve prepreke i obezbedila srećan kraj.

Diznijeva priča o dve sestre Ani i Elsi ostavila je veliki utisak na generaciju dece ali i odraslih. Godine a možda i decenije su prošle od kada je jedan film uspeo da ostvari veliku popularnost i za kratko vreme postane deo odrstanja mnoge dece, posebno devojčica širom sveta.

KAKO DALJE? Film "Nemoguća Misija 6" ostao bez glumca! (FOTO)

"Zaleđeno kraljevsto" (Frozen) postaje kulturološki fenomen jer smo se prvi put sreli sa princezama sa kojima smo mogli da se identifikujemo i to ne samo devojčice, već i dečaci.

Inspirisana Anderesenovom "Snežnom kraljicom" u osnovi, "Zaleđeno krljevstvo" je priča o ljubavi između dve sestre koja je nadvladala sve prepreke i obezbedila srećan kraj. Ove princeze su drugčije, nema stereotipnog princa na belom konju već sestre spasavaju jedna drugu. Predivna muzika i pesma Sad je kraj (Let it Go) ali i ostale bez kojih danas ne možemo da zamislimo ni jedan dečji rođendan pokreću nas, pamtimo ih, ali i prenose i snažne poruke.

Novi spot Elementala: Remi i Shot kao novopečeni mladenci! (VIDEO)

Ana i Elsa su dve sestre, princeze, koje žive u harmoničnoj porodici u živopisnom kraljevstvu Arendel sve dok se ne otkrije da Elsa ima moći koje su veoma opasne, koje je razdvajaju od radoznale i razigrane mlađe sestre Ane. Nakon raznih događaja princeza Elsa postaje kraljica i tada počinje zaplet ove uzbudljive priče.

Zaleđeno kraljevstvo / Izvor: Foto: Promo

Iako je bilo za očekivati da će Ana biti princeza sa kojom će se mnogi identifikovati, u starnosti je omiljeni lik postala Elsa. Princeza čiji su problemi, posledice njenih postupaka i moći bile realnije, starnije. Zanimljiva je igra sa stereotipima – pojavljuje se zgodni princ ali on je zao, dok osoba koja ima čarobne moći i koja "pogrešila" i koja se plaši grešaka je ustvari dobra.

Filharmonija na Severu od 10. do 13. aprila

Celu priču "raspetljavaju" žene – dve sestre, one spasavaju kraljevstvo nesebičnošću i spremnošću da se žrtvuju za ovu drugu i kraljevstvo a ne princ "poljupcem – prave ljubavi".

Ovo je priča koja budi posebno nežna osećanja kod svih koji imaju sestre, podsećajući nas na tu neraskidivu i važnu vezu koja nije imala možda dovoljno značajno mesto u dečjoj literaturi. Sestre koje se bore za svoj odnos kroz sukob i pomirenje, koje štite jedna drugu i koje zajedničkim snagama, a najviše velikom i pravom ljubavlju spasavaju kraljevstvo.

Dizni / Izvor: Foto: Promo

Iako tokom priče pomišljamo da se "prava ljubav koja jedina može da otopi srce od leda" krije u partnerskim odnosima, Ana i Elsa u prvi plan ističu sestrinsku ljubav kao najjaču i najvažniju.

Sneško belić Olaf je duhovit i zabavan lik koji sanja da oseti leto, koji voli tople zagrljaje ali i koji nam ostaje u sećanju po odličnoj rečenici "za neke ljude se vredi istopiti!"

Međunarodni festival harmonike u Beogradu!

Film je zaradio 1.2 biliona dolara, a kompanija Dizni je nkon elikog uspeha Frozen razvila kao zasebnu franšizu.

"Zaleđeno kraljevstvo"  je lepa, humana, topla, slojevita i neobična priča koja je zavredela mesto u Diznijevoj kolekciji za sva vremena.

ROK SIMFONIJA U PREPUNOM DOMU SINDIKATA: "Queen Real Tribute" održao koncert za pamćenje! (VIDEO)

Knjige iz kolekcije Diznijevih klasika mogu se kupiti na kioscima.

Piše:
Srbija Danas
07.04.2017. 11:03
Pogledajte više