ZA NEZABORAV: Ljuljali decu Romario, Bebeto i - ON! Treći igrač kod čuvenog radovanja je OTAC NAJSLAVNIJE BRAĆE u današnjem fudbalu!

28.06.2018. 18:50
Piše:
Srbija Danas
d / Izvor: Foto: Instagram printscreen/therebeldelgado
Sinovi za ponos.

Radovanja prilikom postizanja gola sve češće prevazilaze puko dizanje ruku u vazduh i trčanje ka publici, što je možda dobro, možda i nije. Nekima je to znak da se gubi ona spontanost, onaj žar, bezumlje u očima strelaca i da u tim trenucima čak mogu da razmišljaju o unapred smišljenim koreografijama umesto samo da se prepuste i vesele. Ipak, ima onih koji cene kreativnost i zaista neki pokreti prilikom slavlja postali su istorijski.

NEVEROVATNO: Reprezentativac Srbije NAJGORI na Mondijalu! (FOTO)

ISPISANA NOVA STRANICA MONDIJALA! U Rusiji se desilo nešto što NIKAD PRE nije! (FOTO)

SVET OČIMA NE VERUJE: Povukao se u 23. godini iz reprezentacije, a sve zbog MAJKE (FOTO)

Ples kod korner zastavice koji je Rože Mila izveo, leškarenje Mikaela Laudrupa, šmrkanje gol-aut linije Robija Faulera, onda Lukarelijev perverzni čin na sopstvenom dresu, akrobacije Huga Sančeza ili Obafemija Martinsa i tako unedogled. A jedno od najslavnijih radovanja konkrtetno na Mondijalima pripada Bebetu, Romariju i - Mazinju.

NJEGOVA REČ SE POŠTUJE: Legendarni trener Partizana NAJSTRAŠNIJE isprozivao reprezentativce (FOTO)

BOLJI NEGO U JUŽNOJ AFRICI: Evo na kom mestu će Srbija završiti Mondijal u Rusiji

Pogodak Bebeta protiv Holandije na Svetskom kupu 1994. godine proslavili su pomenuta tri igrača tako što su ljuljali zamišljene bebe u rukama, a simbolika je bila u tome što je supruga strelca gola dva dana ranije donela naslednika. Ovaj stil radovanja je kasnije ponovljen nebrojano puta, ali je original ipak ostao monumentalan.

BRAĆO, SRBI: Karleuša se opet oglasila dan posle poraza od Brazila i RAZVALILA moćnom porukom! (FOTO)

POTEZ KOJI JE PREOKRENUO ISTORIJU MONDIJALA: Igrao se 120. minut, golman je bio savladan, ali ne i ON! Žrtvovao sebe za penal i zadnji tračak nade

Romarija i Bebeta naravno svi znaju iz ove akcije, ali treće osobe bi se malo ko setio, a njegovi naslednici su zapravo najviše postigli. Naime, Mazinjovi sinovi su Tijago Alkantara i Rafinja, dva čuvena brata modernog fudbala. Tijago je trenutno u Bajern Minhenu, a nekada je igrao u Barseloni, dok je njegov brat i dalje član katalonskog kluba, trenutno na pozajmici u Interu iz Milana. 

MUŠKARCI SU U TRANSU: Argentinka OGROMNIM grudima IZMAMILA uzdahe jačeg pola (FOTO)

NOVA KRALJICA MONDIJALA! Nemica se SKINULA skroz GOLA! Mreže se usijale, sve PRŠTI! (VIDEO)

Još jedna zanimljivost jeste da dva brata ne igraju za istu zemlju, već je Tijago odlučio da nastupa za Španiju, dok je Rafinja ostao veran očevoj reprezentaciji sa kojom je i osvojio to čuveno Svetsko prvenstvo 1994. Svakako porodična priča za anale.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
28.06.2018. 18:50
Pogledajte više