NA JEDNOJ STRANI SUZE, NA DRUGOJ SMEH: Dalić tuguje, Dešan LIKUJE (FOTO)

15.07.2018. 20:55
Piše:
Srbija Danas
Zlatko Dalić / Izvor: Reuters
Francuzi su pokorili planetu.

Finalnom utakmicom između Francuske i Hrvatske, zvanično je stavljena tačka na ovogodišnji Mondijal u Rusiji. Francuzi u veoma zanimljivom meču savladali Hrvate sa 4:2 i tako osvojili drugu tiulu prvaka planete. Trener poražene ekipe Zlatko Dalić, istakao je da je njegov tim igrao dobro, međutim, nije bio zadovoljan suđenjem. 

Sa druge strane selektor Trikolora Didije Dešan, nije krio sreću i zadovoljstvo povodom trijumfa. Dešan je na kraju rekao da se sav trud isplatio.

HOT, HOT NAJVRELIJE NAVIJAČICE MONDIJALA: Mnoge su ŽARILE i PALILE sa TRIBINA, ali su ove DEVOJKE sa BALKANA sve ODUVALE (FOTO)

Dodelu trofeja je obeležio POSEBAN detalj, ni na jednoj utakmici NIJE bilo tako (FOTO)

- Dobili smo dva slučajna gola, to su dva prva. To je tako. Tužni smo i ponosni. Igrali smo dobro, presekao nas je penal. Bilo je teško. Moramo da budemo srećni i ponosni. Ostaje žal za titulom, to je život. Žao mi je zbog igrača, zaslužili su da budu prvaci. Da nam je neko pre turnira to ponudio, ne da bimo prihvatili, nego.... Uzeli smo tri trofeja u Rusiji, srebrnu medalju, zlatnu loptu i trofej za navijače- zaključio je Dalić.

Didije Dešan / Izvor: Reuters

- Ovo je vrlo mlada ekipa i sjajno je što neko sa 19 godina osvaja titulu prvaka sveta. Znam da nismo odigrali neku savršenu utakmicu, ali smo dali četiri gola. Bolelo nas je jako što smo kod kuće izgubili finale Evropskog prvenstva pre dve godine, ali smo naučili nešto iz toga. Ovih 55 dana smo radili jako naporno i sada se sve isplatilo. Ponosni smo što smo Francuzi- ističe Dešan.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
15.07.2018. 20:55
Pogledajte više