MOĆNA SALETOVA PORUKA PRED FINALE: Srbija spremna, a selektor je spominjao i semafor (FOTO)

16.09.2017. 13:33
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Đorđević / Izvor: MN Press
Orlovi i Janezi igraju za titulu u nedelju od 20.30.

Reprezentaciji Srbije ostao je još jedan stepenik da bi se popela na Olimp i postala osvajač evropske titule. Međutim, Orlovima na putu ka tom cilju stoji reprezentacija Slovenije u nedelju od 20.30 časova, koja još uvek ne zna za poraz na ovom šampionatu Starog kontinenta. Selektor Srbije Aleksandar Đorđević je na konferenciji za medije tokom slobodnog dana snažnom porukom stavio do znanja koji je krajnji cilj Orlova.

ŠMEKERSKI POTEZ ZVEZDINOG TRENERA: Nećete verovati šta je uradio zbog „Orlova“ (FOTO)

PRESUDILA MAGNETNA REZONANCA: Jović igra u finalu! (FOTO)

 - Uradili smo dobar posao do sada, podvukao bih to ''do sada''. Idemo dalje, mislim da smo zasluženo u finalu. Momci su od prvog dana treningom i odnosom prema radu došli do svega ovoga - rekao je selektor Đorđević. - Sutrašnja utakmica je finale, zasluženo apsolutno. Smatram da smo pokazali mnogo ali ne sve, mislim da još imamo prostora da poboljšamo igru bez obzira što je u nekim momentima u četvrtfinalu i polufinalu odbrambena igra bila na visokom nivou. Mislim da to i dalje treba da bude naš cilj, da momci shvate da jedino odbranom možemo da dođemo do trofeja. Za ovo radimo, za ovo se spremamo, o ovome sanjamo, siguran sam da i momci sanjaju o ovome. Jednostavno, ne treba i ne smemo stati na ovome.

O Slovencima je Aleksandar Đorđević imao samo reči hvale. Kako i ne bi kada su Janezi u polufinalu demolirali branioca titule Španiju sa 20 poena razlike.

MISLILI STE DA SVE ZNATE O ĐORĐEVIĆU? Jedan podatak o selektoru Orlova će vas oduševiti

Košarkaška reprezentacija Slovenije / Izvor: Foto: fiba.com

 - Maksimalna ozbiljnost i respekt prema reprezentaciji Slovenije, pokazali su sjajnu košarku do sada. Apsolutno su zasluženo u finalu, odlično su vođeni i imaju veliki entuzijazam, entuzijazam sa tribina koji je i nama dao snagu i vetar u leđa juče. Nemam šta drugo da kažem osim da igraju impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da igraju impresivno. Tačka. Mi smo drugi protivnik, mi se zovemo kako se zovemo i izlazimo na teren sa našim oružjem, pa izvolite sutra. Kome je drago neka uđe u bitku. Ne možemo sigurno da ne igramo i da gledamo kako oni lepo sve to izvode. Sigurnost, hrabrost, ništa drugo - jasan je Đorđević.

ODMAH POSLE POLUFINALA: Tošić Rusima objasnio ko ih je slomio, a pričao je i o Partizanu (FOTO)

Stigao je Đorđević i da se našali sa situacijom oko povreda reprezentativaca tokom leta, što je bolna tačka za sve navijače Srbije.

 - Nije baš bilo poželjno i potrebno, ali kako je ova godina išla uopšte me ne čudi. Moramo da vodimo računa kad prelazimo ulicu da ne bude žuto nego baš zeleno, da gledamo te rupe po asfaltu, da kontrolišemo ulje u autobusu. Malo se šalim, ali siguran sam da će Jović dati sve od sebe i da će nam pomoći sutra - zaključio je Đorđević.

 

Piše:
Srbija Danas
16.09.2017. 13:33
Pogledajte više