ADŽIĆ ZA SRBIJU DANAS: Nisam više DETE, i ja čekam svoju šansu (FOTO)

11.02.2017. 08:00
Piše:
Srbija Danas/D. Nikolić
Luka Adžić / Izvor: Srbija Danas
Mladi fudbaler crveno-belih zadovoljan minutažom na pripremama u Sloveniji i na Kipru.

Od našeg izveštača sa Kipra - Luka Adžić je sa tribina stadiona Pafiakosa posmatrao ubedljivu pobedu saigrača u prijateljskoj utakmici protiv ukrajinske Zirke (više pročitajte OVDE). Na poluvremenu je bilo 4:1 (na kraju 6:2), za Crvenu zvezdu, a pauzu od 15-ak minuta iskoristili smo za kraći razgovor sa jednim od igrača na kojim se zasniva budućnost kluba iz Ljutice Bogdana. 

Luka Adžić / Izvor: Srbija Danas

- Generalno sam zadovoljan kako sam odradio pripreme. Vratio sam se posle teške povrede (više pročitajte OVDE), koju sam zadobio na prošlim pripremama. Zbog toga mi je bilo važno da ove u potpunosti prođem sa ekipom, da se što bolje pripremim. Zadovoljan sam i svojim radom na treninzima, na utakmicama. Očekujem da ću biti u postavi za poslednji meč na Kipru, sa Volgarom (15 časova). Spremam se, čekam svoju priliku - rekao je na početku razgovora za Srbiju Danas mladi vezista crveno-belih. 

PLAVŠIĆ: Namestio sam se (VIDEO)

Igrao je Adžić i u test mečevima u Sloveniji, kao i u kiparskom Pafosu, bazi prethodne dve nedelje. 

- U Sloveniji sam protiv Ankarana i Jadrana igrao dva puta po 45 minuta. Ovde sam igrao jednu celu (protiv Šoprona), i jednu 30 minuta (protiv Arisa). Po meni, to je solidna minutaža, i očekujem da budem u timu i protiv Volgara. Da li ću da budem starter, ili ću da uđem sa klupe, videćemo. U svakom slučaju, na ovim pripremama, imao sam dobru minutažu. 

Iako spada u mlađu gardu Zvezdinih igrača, Adžić ipak ima određenog iskustva sa priprema prvog tima. Tako da i on ima ulogu učitelja za ostale klince crveno-belih. 

Povreda je prošlost

U januaru prošle godine, Adžić je baš na priprema u Sloveniji (više pročitajte OVDE) pokidao je ligamente kolena. Zbog toga je bio i na dužoj pauzi. 

- Nema više problema, da kucnem u drvo. Oporavak je potrajao, ali je sada sve u redu - rekao je Adžić. 

- Pomažem igračima koji su novi. Posebno Romaniću, cimeri smo, a i dugo smo igrali zajedno i u pionirima, kadetima, omladincima... Zajedno smo sedam-osam godina, i drago mi je što je i on priključen treninzima prvog tima. 

I saradnja sa starijm saigračima, prema Lukinim rečima je odlična. 

- Dobro su nas prihvatili, ja sam ovde već duže vreme, tako da sam sa njma u odličnim odnosima. Jedino, što do sada nisam imao priliku da igram sa njima, ali mislim da ću u predstojećoj polusezoni imati malo veću minutažu i da ću više vremena provoditi sa njima. 

Adžić je dobijao priliku u proteklom delu sezone, a posebno se istakao kada je rešio utakmicu protiv Metalca (više pročitajte OVDE). Mladi fudbaler se u nastavku sezone nada novim minutima, iako je svestan da je konkurencija u veznom redu veoma jaka. 

- Na pripremama sam potpuno ravnopravan sa ostalima, više niko od nas nije dete. Svaki od nas se ravnopravno bori za svoje mesto, a tako nas trener Božović i tretira. Radimo, trudimo se, i sigurno da očekujem veću minutažu nego jesenas. U prvom delu sezone, šansu sam dobio u tri utakmice, a sada očekujem da mogu češće da konkurišem za sastav. Koliko će to da bude realno, pitanje je. Znam da se juri titula, ali ja ću da budem strpljiv i da čekam svoju šansu. 

Luka Adžić / Izvor: Srbija Danas

Novi Večiti derbi je na programu 4. marta, ali je Adžiću sada više u glavi 18. februar i utakmica sa Novim Pazarom. 

- Sada mi je cilj da budem u protokolu za prvu utakmicu u nastavku sezone. A o derbiju, o tom potom... Ima vremena. 

U seniorskom derbiju, Adžić još nije igrao, ali je znao da zagorča život Večitom rivalu, u mlađim kategorijama. 

- Derbi je nešto posebno i o tome ne bi trebalo da razmišljamo, posebno ja, koji nisam još okusio čari te utakmice u seniorskoj konkurenciji. U mlađim kategorijama odigrao sam mnogo utakmica sa Partizanom i imam znatno više pobeda. Posebno, u prethodne dve godine, davao sam im golove, često bio asistent, pa sa Partizanom imam pozitivan skor. 

Koju dedinu pesmu posebno volite? 

- Ne bih o tome, to nije fudbalska tema - kratko je odgovorio Luka. 

Neizostavno pitanje bilo je vezano za oca, Ivana, nekadašnjeg kapitena, a kasnije direktora crveno-belih. 

- Razgovaramo svakog dana. Prepričavam mu detalje sa priprema, on mi daje savete, kako bih se što pre prilagodio i zaigrao što pre. 

Osim toga što se zna se da je Luka sin Ivana Adžića, isto tako se zna i da je unuk folk pevača Šabana Šaulića. Od toga ne beži, ali isto tako želi da izgradi svoje ime. 

- Ne želim da se u javnosti potencira da sam sin Ivan Adžića ili unuk Šabana Šaulića. Zbog toga želim da izgradim svoje ime, kao i da se to desi što pre. Ja ne bežim od toga ko su mi otac i deda, ali svako ima svoj život i svoju priču. Svoj put sam stvaram - zaključio je Adžić. 

PROZIVKE PRED VEČITI DERBI SU POČELE: Nova ŠALJIVA PESMA navijača ZAPALILA društvene mreže! (FOTO)

Piše:
Srbija Danas/D. Nikolić
11.02.2017. 08:00
Pogledajte više