AFRIČKI KUP NACIJA: Alžir uz pomoć VAR-a i mnogo sreće došao do TITULE (VIDEO)

19.07.2019. 23:09
Piše:
Srbija Danas
Fudbalska reprezentacija Alžira / Izvor: Reuters
Uzbudljivo finale.

Reprezentacija Alžira osvojila je Afrički kup nacija pobedom nad Senegalom u finalu rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Bagdad Buneđah u drugom minutu utakmice, a ekipa Alžira od tog trenutka nije napravila nijednu šansu. Sa druge strane, Senegalci su u nekoliko navrata bili nadomak pogotka, ali nisu imali sreće, kao ni u trenutku kada je sudija Alijum Alijum svirao penal, ali je posle gledanja snimka opovrgao svoju odluku.

SUPERLIGA SRBIJE: Iznenađenje već na startu prvenstva! Debitant ULOVIO Zmajeve!

SUPERLIGA SRBIJE: Iznenađenje već na startu prvenstva! Debitant ULOVIO Zmajeve!

UKRALA MU ŠOU: Lalatović zbog ove BOMBE nije mogao da se skoncentriše na konferenciji (VIDEO)

UKRALA MU ŠOU: Lalatović zbog ove BOMBE nije mogao da se skoncentriše na konferenciji (VIDEO)

LEGENDA SE VRATILA NA KAMP NOU: Barselona ima novog trenera

LEGENDA SE VRATILA NA KAMP NOU: Barselona ima novog trenera

Alžir je došao u vođstvo već u drugom minutu preko Bagdada Buneđaha, ali je gol lako mogao da se pripiše i štoperu Senegala Salifu Saneu, jer je on drastično promenio smer lopti posle šuta Alžirca. Buneđah je opalio po lopti sa distance, Sane je uklizao i ona je dobila neverovatan luk, pa je završila iz leđa Gomisa koji ju je nepomično posmatrao.

Prvu priliku da dođo do gola Senegalci su imali u 38. minutu kada je Mbaje Nijang fenomenalno šutirao levom nogom sa distance, ali je lopta prohujala tik pored rašlji gola Raisa Mbolhija.

Čim je sudija Alijum Alijum odsvirao kraj prvog dela došlo je do koškanja na terenu posle kog je jedan od rezervnih igrača Alžira završio na travi, ali kamerunski sudija je odlučio da ne bude sankcija.

Senegal - Alžir / Izvor: Reuters

U 60. minutu je kamerunski sudija Alijum Alijum dosudio penal za Senegal zbog igranja rukom Adlena Gediure, ali je uz pomoć VAR tehnologije promenio svoju odluku i Senegalci nisu dobili priliku da izvedu najstrožu kaznu.

U tim trenucima je delovalo da gol Alžira visi u vazduhu, pa je samo pet minuta kasnije ponovo Nijang bio u prilici. Napadač Rena je uspeo da predribla golmana rivala, ali je otišao previše u stranu i nije uspeo da pogodi mrežu. Ubrzo posle toga je štoper Senegala Jusuf Sabali šutirao precizno sa ivice šesnaesterca, ali je golman Mbolhi uspeo da se protegne koliko je dug i prebaci loptu u korner.

U poslednjih 20 minuta meča Senegal je imao inicijativu, ali nije uspeo da postigne gol, pa je Alžir osvojio drugu titulu prvaka Afrike u istoriji.

SENEGAL - ALŽIR 0:1

STADION: Kairo internašnal (Egipat)

SUDIJA: Alijum Alijum (Kamerun)

STRELCI: Buneđah 2'

SENEGAL: Gomis - Gasama, Sabali, Sane, Kujate - Gaj, Ndjae (od 59. Diata) - Saivet (od 75. Dijanj), Sar, Mane - Nijang (od 85. Keita).

ALŽIR: Mbolhi - Zefane, Bensebaini, Benlamri, Mandi - Marez, Feguli (od 85. Žan-Tarat), Benaser, Gediura - Belaili (od 84. Braimi), Buneđah (od 89. Slimani).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ebi Klensi, supruga engleskog fudbalera Pitera Krauča.

 

Piše:
Srbija Danas
19.07.2019. 23:09
Pogledajte više