ARGENTINCI IZBEGLI HAPŠENJE I DEPORTOVANJE! Vraćaju se kući, Brazil ih optužuje za lažiranje podataka

06.09.2021. 10:42
Piše:
Srbija Danas
fudbalska reprezentacija Argentine / Izvor: Reuters
Samo sedam minuta spektakla...

Okršaj Brazila i Argentine u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine, prekinut je zbog kršenja pravila o karantinu četvorice igrača gostujućeg tima, a Gaučosi su se posle dužeg čekanja uspešno ukrcali u avion i napustili najveću južnoameričku zemlju.

HAOS U SAO PAOLU: Skandal na meču Brazil - Argentina! Utakmica nije ni počela, a već je PREKINUTA!

HAOS U SAO PAOLU: Skandal na meču Brazil - Argentina! Utakmica nije ni počela, a već je PREKINUTA!

OVO JE ČEKAO CEO SVET: Stigla konačna ODLUKA! Poznato da li će se duel Brazilaca i Gaučosa NASTAVITI

OVO JE ČEKAO CEO SVET: Stigla konačna ODLUKA! Poznato da li će se duel Brazilaca i Gaučosa NASTAVITI

MESI LJUT POSLE OTKAZIVANJA MEČA: Zašto nas niste ranije obavestili

MESI LJUT POSLE OTKAZIVANJA MEČA: Zašto nas niste ranije obavestili

Iako su svi sa nestrpljenjem čekali jedan od najvećih fudbalskih spektakla na svetu, imali smo prilike da uživamo svegas sedam minuta.

Brazilske zdravstvene vlasti prekinule su meč jer su četvorica igrača Argentine stigla iz Ujedinjenog kraljevstva, a trojica su bila u startnoj postavi.

Brazilci sa svoje strane tvrde da su Argentinci obavešteni da četvorica igrača moraju u karantin, Argentinci navode da im to niko nije rekao za tri dana koliko su bili u zemlji.

Nakon pet sati čekanja i pretnji da bi četvorica igrača mogla da budu uhapšena i deportovana, reprezentacija Argentine ukrcala se u avion i čarter letom napustila Brazil.

Odluka o sudbini meča sada je na Disciplinskoj komisiji FIFA.

Fudbalski savez Argentine oglasio se i kratkim saopštenjem:

-Fudbalski savez Argentine oseća veliku neprijatnost zbog prekida meča sa Brazilom u Sao Paolu. Kao i Fudbalski savez Brazila, i mi smo veoma iznenađeni postupkom Zdravstvene agencije Brazila na početku meča. Želimo da naglasimo da je naša delegacija bila na teritoriji Brazila od 3. septembra u osam časova ujutru, da smo se pridržavali svih protokola koje propisuje KONMEBOL za održavanje kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Sve informacije biće dostavljene FIFA u izveštajima sudije i delegata utakmice. Fudbal ne bi smeo da proživljava ovakve epizode koje umanjuju sportske vrednosti ovako velikog takmičenja - navedeno je u saopštenju.

Cela intervencija dogodila se nekoliko sati nakon što su brazilske zdravstvene vlasti donele odluku da četvorica igrača Argentine koja igraju u Premijer ligi moraju odmah da budu smeštena u karantin jer su prekršili protokole. Kako je objašnjeno, njih četvorica (Đovani lo Selso, Emiliano Buendija, Emilijano Martinez i Kristijan Romero) su morala da naglase da su boravila u Engleskoj manje od 14 dana pre dolaska u Brazil. Brazilci tvrde da su oni dali lažne informacije na ulasku u zemlju.

Odlukom glavnog sudije, utakmica pod okriljem FIFA između Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru je suspendovana. Sudija i deleat podneće izveštaj Disciplinskoj komisiji FIFA koji će doneti dalje odluke, navedeno je u saopštenju KONMEBOL nakon svih dešavanja.

Vredi napomenuti i da se pozivu selektora Brazila nisu odazvala devetorica igrača koja igraju u Premijer ligi upravo zbog pravila koja važe za dolaske iz Ujedinjenog kraljevstva i prigovora koje su zbog tiga uputili njihovi klubovi.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
06.09.2021. 10:42
Pogledajte više