BRIGE ZA ĐUKIĆA: Bledi Partizan PORAŽEN od Čeha! (VIDEO)

29.01.2018. 15:43
Piše:
Srbija Danas
FK Partizan / Izvor: FK Partizan
Tim iz Humske dobio opomenu pred mečeve protiv Viktorije iz Plzenja.

Fudbaleri Partizana poraženi su su u drugom meču na Kipru. Posle remija bez golova sa poljskim Gornjikom, crno-beli su izgubili od češkog člana elite Slovana iz Libereca. Ni izbliza nisu crno-beli ličili na ekipu, koja je pre nekoliko dana dostojno parirala poljskom Gornjiku, pa čak u pojedinim trenucima i nadigrala tim iz Zaberžja: Partizan - Slovan Liberec 1:2 (0:1).

Već u prvom napadu Slovan je došao do vođstva. Na isteku 6. minuta, posle nekoliko loših pokušaja crno-belih da izbace loptu daleko od gola, Dorli je uneo konfuziju na levoj strani, a posle centaršuta Kerbr zatresao mrežu sa 10 metara.

Do prve prilike, Partizan je stigao u 21. minutu. Tošić je izveo slobodan udarac sa 20 metara, ali je njegovu nameru izblokirao "živi zid". Samo tri minuta kasnije, Česi su mogli do novog gola: Posle gužve u kaznenom prostoru, Slovan je mogao preko Voltre da duplira prednost sa sedam metara, ali je Jovičić bio dobro postavljen.

Do odmora, pažnju je zavredeo udarac Kačarabe pored stative iz daljine (36.), kao i šut Tošića. Na dodavanje Jankovića, vezista Parnog valjka tukao je visoko iznad prečke.

Partizan bez ikakve kacije na poplovini rivala. Dobro je što nema zvanične statistike, Đukiću se sigurno ne bi dopao odnos u posedu lopte, pre svega... Slovan, utisak je u prvih 20 minuta, vrlo, vrlo organizovana, čvrsta i trkački potentna ekipa.

Uspeli su crno-beli da zatresu mrežu u 71. minutu. Učinio je to Ivanović, ali posle signaliziranog ofsajda, pa je zbog toga zaradio javnu opomenu.

Kazna je stigla šest minuta kasnije. Česi su uspeli da realizuju priliku koja im se ukazala i povećaju vođstvo. Kada se činilo da će lopta izaći u aut, i da niko ne može da je stigne, usledio je centaršut i povratna na glavu Martinu Grajčiaru, koji je bio neumoljiv i pogodio za nedostižnih 2:0.

Uspeo je Partizan da postigne počasni pogodak, preko Leandra Tavambe, ali nedovoljno da se izbegne prvi poraz na Kipru. Janković je prošao po desnoj strani i centrirao u srce peterca, a tamo napadač srpskog šampiona zahvatio loptu i iz prvog šuta u okvir zatresao mrežu za 2:1.

OVO JE URNEBESNO! Procurio snimak kako se fudbaler Partizana sprema za duel sa Liberecom (VIDEO)

Narednu proveru srpski šampion ima 1. februara protiv kiparskog Ermisa, dva dana kasnije rival su češke Teplice. Letonska Liepaja sparingovaće Đukićevim izabranicima 6. februara, dok je 8. protivnik beloruski Šahtjor iz Soligorska.

PARTIZAN - SLOVAN LIBEREC 1:2 (0:1)

STADION: Agios Tihinos

SUDIJA: Jirži Houdek

STRELCI: Tavamba u 88. za Partizan, a Kerbr u 6 i Grajčar u 77. minutu za Slovan Liberec.

ŽUTI KARTONI: Tošić, Marković, Ivanović (Partizan)

PARTIZAN (4-4-2): Jovičić - Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov - Jevtović, Vakulko, Tošić, Janković - Ivanović (od 73. Tavamba), Jovanović. Klupa: Trnić, Bošnjak, S. Jovanović, Nišić, Đerlek. 

SLOVAN LIBEREC: Hladki, Dorli, Folpreht (od 46. Breite), Kačaraba, Kerbr, Mikula (od 46. Kufal), Potočni, Pulkrab (od 46. Grajčar), Voltr, Vuklišević, Vajzner.

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
29.01.2018. 15:43
Pogledajte više