ČOVEK KOJI O TENISU ZNA SVE TVRDI: Na kraju 2018. NAJBOLJI će ponovo biti Novak Đoković (FOTO)

29.11.2017. 09:26
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković / Izvor: Profimedia
Predviđa mu povratak na tron.

Specijalizovani teniski portal Live tennis pokušao je da predvidi kako će izgledati ATP lista na kraju 2018. godin. Prema analizi Endrjua Hendrija, ATP lista na neki će način biti slična ovoj na kraju 2017, ali Hendri predviđa i značajne promene u poretku prvih 10 igrača. Na prvom mestu bi 2018. godinu mogao da završi Novak Đoković!

- Ako su Rodžer Federer i Rafael Nadal mogli da se vrate u sam svetski vrh nakon dugih pauza, zašto to ne bi mogao da uradi srpski superstar Novak Đoković", zapitao se u svom tekstu Hendri koji svoje predviđanje potkrepljuje logičnim razmišljanjem.

OSMEH NE SILAZI SA LICA: Ana Ivanović na Instagramu objavila sliku kojom je oduševila fanove (FOTO)

Hendri još detaljnije objašnjava zašto baš tipuje na srpskog šampiona:

Đoković je bio dominantan igrač na Turu u poslednjej deceniji, pobedio je u najviše mečeva, na najviše turnira i proveo na prvom mestu više nedelja od bilo kog drugog igrača. Sa 30 godina još uvek ima mnogo toga da da na terenu. Nemoguće je zauvek ostati na vrhu, a Đoković je u 2017. imao mnogo problema i na terenu i van njega. Ali, on je kompletan igrač, potpuno se oporavio i očekuje se da se na teren vrati u najboljem izdanju. "A to znači još osvojenih Gren slemova, Mastersa i veoma moguć povratak na prvo mesto- zaključio je Hendri.

NIJE SE OVOME NADALA: Mariju Šarapovu je zaprosio gledalac, ona mu dala interesantan odgovor (FOTO)

Naravno, Hendri je svestan koliko se nezahvalnog zadatka prihvatio i koliko stvari može da utiče na poredak na ATP listi, ali prema njegovom mišljenju, drugi će biti Rafael Nadal od koga očekuje da nastavi dominaciju na šljaci, ali da će mu mesto među četiri najbolja na svetu biti zagarantovano ukoliko bude mogao da bude dobar na tvrdoj podlozi.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
29.11.2017. 09:26
Pogledajte više