ČVRSTA RUKA SVE REŠAVA: Ovo su PLANOVI Stojkovića na klupi Orlova!

12.02.2021. 16:36
Piše:
Srbija Danas/Informer
Dragan Stojković / Izvor: Profimedia
Legendarni as sve bliži promociji.

Ukoliko bude preuzeo fudbalsku reprezentaciju Srbije, legendarni kapiten Orlova Dragan Stojković namerava da zavede red u nacionalnom timu!

ZVEZDA OSLABLJENA NA ČAIRU: Jedan je POVREĐEN, drugi ima KARTONE! Stanković OTKRIO kada će Falko DEBITOVATI

ZVEZDA OSLABLJENA NA ČAIRU: Jedan je POVREĐEN, drugi ima KARTONE! Stanković OTKRIO kada će Falko DEBITOVATI

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan - Novi Pazar (UŽIVO)

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan - Novi Pazar (UŽIVO)

PRAVA FUDBALSKA REVOLUCIJA: UEFA menja format Lige šampiona - OGROMNA šansa za Zvezdu i Partizan!

PRAVA FUDBALSKA REVOLUCIJA: UEFA menja format Lige šampiona - OGROMNA šansa za Zvezdu i Partizan!

Naime, Piksi će od igrača tražiti maksimalnu posvećenost, poštovanje autoriteta i najviši nivo discipline, dok je ekipa na okupu. Kod proslavljenog asa neće biti šale, jer Stojković planira da čvrstom rukom vodi srpsku selekciju u četvorogodišnjem mandatu, koji ga čeka u FSS.

Podsetimo, Dragan Stojković ni juče nije dobio raskid ugovora i "čiste papire" iz Kine, ali pojavila se mogućnost da će Piksi do kraja nedelje postati novi vođa srpske selekcije.

Piksi se, u međuvremenu, poverio bliskim prijateljima da unapred zna šta je sve potrebno da uradi kako bi od srpske reprezentacije napravio ozbiljan takmičarski tim koji će imati najviše ambicije.

- Najvažnija stvar na kojoj će insistirati biće disciplina. To svi igrači moraju da znaju unapred. Ne znam da li će od reprezentativaca tražiti da potpišu kodeks ponašanja, kao što je to učinio Siniša Mihajlović, ali jasno je da će vladati gvozdenom rukom. Posebno je kivan na igrače koji sebi daju za pravo da u medijima javno kritikuju selektora, način igre, formaciju i slično. Za takve ni pod kojim uslovima neće biti mesta u ekipi. Piksi nije naveo konkretno nijedno ime, ali zna se koji su igrači pravili scene u prethodne dve ili tri godine - kaže izvor "Informera".

Luka Milivojević / Izvor: MN Press

Ako se ove reči obistine, za status reprezentativca najviše bi trebalo da se zabrine kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, koji je na Svetskom prvenstvu imao otvoren sukob sa tadašnjim selektorom Mladenom Krstajićem. Dosadašnji kapiten Aleksandar Kolarov nije se zvanično oprostio od reprezentacije, ali niko u FSS, ni u reprezentaciji, ne gleda blagonaklono na njegov odluku da ne igra protiv Škotske u finalu baraža Lige nacija za Evropsko prvenstvo.

U vreme mandata Slavoljuba Muslina, razočaran je bio i Sergej Milinković-Savić, jer nije bio standardan na poziciji zadnjeg veznog, pa je selektoru rekao da ga ponovo zove tek kad mu nađe odgovarajuće mesto u timu.

Sergej Milinković-Savić / Izvor: MN Press

Podsetimo, napadač Ajntrahta Luka Jović je imao ispad u drugoj polovini 2019, kad je nezadovoljan minutažom, samoinicijativno napustio reprezentaciju i o svemu tome samo porukom obavestio sekretara stručnog štaba. Fudbaler Reala na pozajmici u Frankfurtu je kasnije raščistio nesporazum sa selektorom Tumbakovićem, ali kod Piksija neće moći tako da se ponaša bilo ko.

- Takvi prestupi se neće tolerisati, ali ni mnogo manji ispadi koji se dešavaju na treninzima i okupljanju reprezentacije, a o kojima je u poslednjem izveštaju pisao prethodni selektor Ljubiša Tumbaković. On je rekao da se susretao sa nedisciplinom koja je znala da uništi radni dan ili takmičarsku atmosferu. Kod Piksija toga neće biti. Od Slaviše Kokeze je dobio uveravanje da nijedan reprezentativac nije nedodirljiv i da nema nepoželjnih u ekipi - istakao je izvor "Informera".

 

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
12.02.2021. 16:36
Pogledajte više