DA SE NE PONOVI JAVOR: Stanković želi tri boda protiv Rada, ali NEĆE da rizikuje

28.11.2020. 12:38
Piše:
Srbija Danas
FK Crvena zvezda / Izvor: MN Press
Crveno-beli dočekuju Građevinare u nedelju od 19 časova.

Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se obavezama u Superligi posle velike pobede od 2:0 nad Gentom u BelgijiCrveno-beli dočekaće ekipu Rada na stadionu ‘Rajko Mitić’ u nedelju od 19 časova, a očekivanja pred duel 16. kola Superlige Srbije izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

– U ovom trenutku još uvek nismo sigurni da li će neko od igrača koji nisu putovali u Belgiju biti spreman za meč protiv Rada. Kada su Katai i Kanga u pitanju sigurno da nećemo rizikovati, Sanogo se polako vraća. Što se tiče Rodića čekamo ponovno testiranje, još uvek nismo sigurni da je Gobeljić maksimalno spreman, ukoliko budemo videli bilo kakav problem u naredna 24 sata ni sa njim takođe nećemo rizikovati – istakao je Stanković.

BUNDESLIGAŠ ZAGRIZAO: Zvezdinog vezistu Nemci stavili na vrh januarskih želja (FOTO)

BUNDESLIGAŠ ZAGRIZAO: Zvezdinog vezistu Nemci stavili na vrh januarskih želja (FOTO)

MRKELA PORUČUJE: Biće odlazaka, ali i dolasci novih igrača, dva imena već poznata (FOTO)

MRKELA PORUČUJE: Biće odlazaka, ali i dolasci novih igrača, dva imena već poznata (FOTO)

NA MARAKANI RAZRADILI PLAN: Ljubimca Delija moraju da vrate, tim sa njim izgleda drugačije (FOTO)

NA MARAKANI RAZRADILI PLAN: Ljubimca Delija moraju da vrate, tim sa njim izgleda drugačije (FOTO)

On se osvrnuo i na naporan ritam utakmica, ali i fizičku i psihološku iscrpljenost njegovih izabranika.

– Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko pražnjenje. Imali smo kiks protiv Javora u jednoj sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je veoma bitan, na tome svakodnevno radimo, jer kada je pristup pravi onda će i rezultat doći. U nekim situacijama igra ne može da bude briljantna posle ovakvog ritma, ali je bitan rezultat, razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda.

Izabranici Dejana Stankovića upisali su i prvu pobedu na gostujućem terenu u Ligi Evrope ove sezone savladavši ekipu Genta rezultatom 2:0.

– Izuzetno sam srećan zbog mojih momaka, na utakmici protiv Genta dali su 110 posto, ostavili srce na terenu. Rezultat koji su ostvarili je naplata požrtvovanja, dana koji su proveli u karantinu. Pobeda nad jednim ovakvim klubom sa ozbiljnim budžetom i igračima je nama samo pokazatelj da možemo. Međutim idemo korak po korak, ne želim da postavljam cilj  kojim ćemo biti zadovoljni, želim da sve ostavimo otvoreno i vidimo dokle možemo da stignemo. Momcima sam posle utakmice rekao da je sa radom i ovakvim pristupom sve moguće – rekao je Stanković i dodao:

Sasuolo još nema poraz ove sezone posle osam kola, na drugom je mestu na tabeli, a danas (15.00) mu u goste stiže kandidat za titulu Inter koji ima tri boda manje. Nerazuri moraju da idu na pobedu, ali biće im teško – kvota na dvojku je 1,83, kec je 4,20, a iks 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sasuolo – Inter.

– Svaku utakmicu spremamo na specifičan način, ne može se uvek isto izgledati na terenu. Protivik ima ozbiljne kvaliteta koje se mi trudimo da neutrališemo. Da smo protiv Genta izašli visoko, u startu su njihovi napadači brži od nas, zašto bismo im dozvolili da koriste njihovo najjače oružje i da nas tako kazne. Mi smo se trudili da im usporimo napad, oduzmemo loptu na sredini terena, ukoliko u tome nismo uspevali onda je odbrana bila organizovana. U nekim situacijam je lepše istrajati u nečemu i pobediti, nego biti fenomenalan u polju i izgubiti.

Piše:
Srbija Danas
28.11.2020. 12:38
Pogledajte više