DELIJE GA NISU ZABORAVILE: Doneo je Zvezdi TITULU i nastavio da DOMINIRA u novom klubu! (VIDEO)

13.11.2017. 14:19
Piše:
Srbija Danas
Abiola Dauda / Izvor: MN Press
Na Marakani je ostavio dubok trag.

Navijači Crvene zvezde rado se sećaju sezone 2013/2014. kada je tim sa Marakane osvojio titulu u Super ligi. Sjajna generacija crveno-belih, predvođena paklenim napadačkim tandemom Dragan Mrđa - Abiola Dauda sejala je strah po srpskim terenima.

Za samo godinu dana provedenih u Ljutice Bogdana, nigerijski golgeter stekao je simpatije Delija i sa 11 golova dao značajan doprinos osvajanju šampionskog trona. Abiola i Mrđa su zajedno postigli 30 pogodaka, što je bio signal za odlazak u inostranstvo.

INCIDENT: Uoči meča u Pireju, napadnuta novinarska ekipa iz Hrvatske! (FOTO)

Interesantno da je posle Zvezdine pobede nad ugašenim Hajdukom iz Kule (3:0), Dauda za TV Arena izjavio kako sličnu atmosferu u životu nije doživeo, ni u vremenu dok je igrao za švedski Kalmar, iz koga je stigao na Marakanu.  

Put ga je posle Crvene zvezde odveo u Vitese, međutim, holandsko prvenstvo bilo je prevelik zalogaj za Daudu, pa je poslat na pozajmicu u škotski Harts. Ni tu se nije naigrao, što je bio signal za novu selidbu u Atromitos. Redove grčkog prvoligaša pojačao je kao slobodan igrač.

ZVEZDA KREĆE U NAPAD: Na Marakanu STIŽE bivši REPREZENTATIVAC Srbije! (VIDEO)

Uspeo je da se nametne u novom klubu. Postao je Abiola Dauda standardan, a da je u dobroj formi svedoči učinak iz poslednjeg meča protiv slavnog AEK-a. Mrežu domaćina iz Atine zatresao je bivši golgeter Zvezde i doneo pobedu Atromitosu.

HITČINA: Gobeljić otkrio sve o Betmenu na gaćama, zašto mu je Milijaš dao 2.000 dinara i šta je radio u svlačionici Arsenala u Londonu!

Trenutna vrednost Abiole Daude na transfermarktu, objavljena u maju, procenjena je na 540.000 funti.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
13.11.2017. 14:19
Pogledajte više