TRENER BATE BORISOVA U DILEMI: Da li će na teren poslati OVOG fudbalera! (FOTO)

22.11.2017. 17:11
Piše:
Srbija Danas
FK BATE Borisov / Izvor: MN Press
Crveno-beli doputovali u Minsk.

Dani odluke su pred fudbalerima BATE iz Borisova. Šampion Belorusije u četvrtak (19) dočekuje Crvenu zvezdu u 5. kolu Lige Evrope, u meču od kojeg mu zavisi plasman u narednu fazu takmičenja, a već za vikend igra prvenstveni meč u Gorodeji gde takođe samo pobedom ostaje u trci za odbranu titule.

Aleksandar Jermakovič / Izvor: Profimedia

UEFA OBJAVILA: Ovo je spisak od 50 kandidata za tim godine i NEMA nijednog Srbina (FOTO)

Zato je i razumljivo pitanje treneru beloruskog tima Aleksandru Jermakoviču: Koji duel je važniji za BATE?

- Obe utakmice su jednako važne. Pravilo u svetu fudbala je da je najbitnija utakmica - prva. A pred nama je Crvena zvezda. Sad samo o njoj mislimo. Nema smisla da sad razgovaramo o Gorodeji, iako smo shvatili da je i taj susret od velike važnosti za nas.

VELIKI USPEH ZA SRPSKI FUDBAL: Brodarac u šesnaestini finala Lige šampiona! (FOTO)

Kadrovski problemi muče klub iz Borisova. U sutrašnjem duelu protiv ekipe iz Ljutice Bogdana, Jermakovič ima brigu oko sastava:

- Jedina dilema je Igor Staševič, povredu vuče još od duela sa Nemanom, neizvesno je da li će igrati. Ima vremena da odlučimo. Svi ostali su u stroju i jedva čekaju meč sa Zvezdom - otkrio je Jermakovič.

Zvezda stigla u Belorusiju, čeka je VELIKI ispit (VIDEO)

Senzacionalni poraz lidera Šahtjora iz Soligorska na domaćem terenu, pomogao je BATE Borisovu da se vrati u konkurenciju za osvajanje šampionskog pehara.

- Kad sve ide prema planu onda to i igračima i trenerima ubrizgava dodatnu injekciju samopouzdanja. Kao i celom klubu. Takvi događaji mogu da nam donesu samo plus.

PROCURILO SA RTS-A: Otkriveno koja je utakmica bila gledanija: Partizan-Skenderbeg ili Arsenal-Zvezda

 Utakmicom protiv Crvene zvezde, sezona na "Borisov Areni" završava se u 2017. godini!

- Mislim da će taj detalj imati uticaj. Valjalo bi da iskoristimo prednost kakvu pruža domaći teren. Pozivam sve kojima je stalo do BATE-a, da dođu na Borisov arenu i podrže ovaj tim. Kad smo zajedno, osećamo se ugodnije. Moramo da damo gol više od rivala. Imamo ideju, znamo kako da ispunimo taj zadatak, to mora da ostane u našoj kuhinji - istakao je Jermakovič.

Sve najnovije vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
22.11.2017. 17:11
Pogledajte više