EBISILIO OTKRIO: Evo zbog čega sam došao u Zvezdu

26.07.2018. 11:53
Piše:
Srbija Danas
Lorenco Ebisilio / Izvor: MN Press
Holanđanin briljirao protiv Suduve.

Lorenco Ebisilio je odličnom partijom protiv Suduve i lepim golom kročio krupnim korakom u srca navijača Crvene zvezde. Učinak holandskog veziste je pod lupom od dolaska u Beograd, a on je u duelu sa prvakom Litvanije skinuo sa leđa etiketu potencijalne promašene inevsticije, koja se u srpskom fudbalu olako lepi.

- Svaki novi dan donosi nova iskušenja, ali cilj uvek ostaje isti. Za nas je to plasman u Ligu šampiona. Ne žele to samo navijači, treneri ili bilo ko drugi, već i sam zahtevam mnogo od sebe. Iskreno, nisam još uvek u potpunosti spreman i nisam u svojoj najboljoj formi, ali idemo korak po korak, radimo naporno svakog dana kako bismo dostigli nivo koji želimo i koji stručni štab od nas zahteva – istakao je Lorenco Ebisilio.

POSLE POVREDE NOSA: Krstičić dobro prošao, spreman za Litvaniju

GRLIO I LJUBIO POZNATU PEVAČICU: Zvezdin fudbaler dao dva gola, pa napravio šou u kafani! (FOTO)

Zadovoljan je reakcijom publike na meču sa Suduvom.

- Odlično je kada osetiš da te navijači vole i podržavaju, to ti daje dodatnu snagu da radiš i pružaš više. Ponekad vežbam šut na treningu, mislim da svi znaju da je to jedan od mojih najvećih kvaliteta. Imao sam nekoliko šansi na samom početku utakmice protiv Suduve, a onda je došao i taj gol. Uživam u postizanju golova i nadam se da ću nastaviti tako. Nema šta, treba stalno da pokušavate, jer ako ne šutirate - nećete dati gol.

Ebisilio je dva puta učestvovao u Ligi šampiona. Prvi put sa Ajaksom u sezoni 2010/11, a drugi put prošle sezone kada je igrao za APOEL. Liga šampiona mu je bila najveći motiv da dođe na "Marakanu".

- To je najlepši osećaj koji kao fudbaler možeš da imaš, živiš za takve trenutke. Bilo bi fenomenalno ako bismo ove godine uspeli da dostignemo to takmičenje. Ne samo zbog nas igrača, već i zbog navijača. To bi nas podsetilo na čuvenu 1991. godinu i sigurno bismo dostojno predstavili crveno-bele boje. Imamo izuzetno kvalitetan tim, oseti se to kada igraš sa igračima koji imaju taj nivo samopouzdanja, vere u sebe i tim. Imamo međusobno poverenje, to mogu da zaključim iako sam odigrao tek nekoliko utakmica. Recimo, Nemanja Radonjić donosi mnogo. Ne samo svojim driblinzima, već i brzinom. Kada imaš brzinu i kvalitet kao on, to je odlično za tim. Takođe, meni, kao igraču sredine terena, mnogo pomaže kada znam da imam momke iza sebe koji mi čuvaju leđa. To donosi sigurnost i neophodnu slobodu u igri – jasan je Ebisilio.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
26.07.2018. 11:53
Pogledajte više