EURO 2020 - GRUPA B: Lukaku i Belgija, pa svi ostali

07.06.2021. 16:09
Piše:
Srbija Danas
Romelu Lukaku / Izvor: Profimedia
Očekuje nas neizvesna borba za drugo mesto.

Evropsko prvenstvo je sve bliže, reprezentacije privode kraju svoje pripreme za takmičenje koje će početi 11. juna. Očekuje sa da EURO koji će se igrati širom Starog kontinetna bude jedan od najneizvesnijih u istoriji. Drugi put na smotri najboljih učestvuje čak 24 nacionalne selekcije podeljene u šest grupa. U narednu rundu prolaze dva prvoplasirana i četiri najbolja trećeplasirana nacionalne tima. 

Danas vam predstavljamo grupu "B" u kojoj su Belgija, Danska, Finska i Rusija.

ZNAO SAM: Pavlović pričao o golu protiv Jamajke i pehu sa okom (VIDEO)

ZNAO SAM: Pavlović pričao o golu protiv Jamajke i pehu sa okom (VIDEO)

STIŽE LOVA U HUMSKU: Sadik ODLAZI iz Almerije, evo koji klub je spreman da plati silne MILIONE

STIŽE LOVA U HUMSKU: Sadik ODLAZI iz Almerije, evo koji klub je spreman da plati silne MILIONE

BELGIJA

Belgija / Izvor: Profimedia

Aposlutni favorit grupe "B" ima velike planove na predstojećem prvenstvu. Crveni đavoli žele do same završnice, a kada pogledate njihov sastav, razloga sa optimizam ima na pretek. Kaznena ekspedicija Roberta Martineza igra atraktnivno, brzo, na gol više. Sve će se vrteti oko Kevina de Brujnea, od gol mašine Romela Lukakua očekuje se vrhunska egzekucija. Ne treba zaboraviti ni Jurija Tilemansa, Edena Azara, Drisa Mertensa, Janika Karaska... Najslabiji deo reprezentacije Belgije je odbrana. Tibo Kurtoa je odličan golman, ali štoperi ispred njega su na zalasku karijere. Tomas Vermalen ima 35 godina, Jan Vertongen 34, Tobi Aldervild 32., Dedrik Bojata 30. Jedini koji ispred sebe ima budućnost u nacionalnom timu posle Evropskog prvenstva je kapiten Liona Džejson Denajer (25). 

DANSKA

Danska / Izvor: Profimedia

Uvek neugodna Danska je ostala bez legendarnog "Lorda" Niklasa Bendtnera. Iskusni napadač je okačio kopačke o klin, a definitivno su Dinamiti na toj poziciji najslabiji. Od napadača kao što su Andreas Kornelijus, Martin Brajtvajt, Jusuf Polsen i Jonas Vind se ne očekuje mnogo. Zato će sva pažnja biti usmerena na Kristijana Eriksena i Emila Hojbjerga. Kreativac Intera je ubedljivo najbolji fudbaler ekipe Kaspera Hjumlanda kojom će komandovati golman Lestera Kasper Šmajhel i kapiten Simon Kjer. 

FINSKA

Finska / Izvor:

Skandinavska selekcija je debitant na kontinentalnom takmičenju. Najveća nepoznanica u grupi ne gaji velike šanse, ali svaki bod će predstavljati veliki uspeh. Marku Kanerva nema atraktivan sastav, uglavnom su u selekciji fudbaleri iz osrednjih evropskih timova. Čovek oko kojeg će se sve vrteti je Timu Puki. Napadač Noriča već nekoliko sezona uspešno trese mreže širom Engleske, međutim, podrška u vidu Robina Loda i Fredrika Jensena nije renomea ovako prestižnog turnira.

RUSIJA

Rusija / Izvor: Reuters

Zbornaja je možda posle Belgije i prvi kandidat za plasman u osminu finala. Četa Stanislava Čerčesova je nepredvidiva. Jednostvano, igraju od sjaja do očaja. Sve će zavisiti od inspiracije Aleksandra Golovina, završnice Artema Džjube i brzine Alekseja Mirančuka. Ukoliko u prvom kolu ostanu neporaženi u Sankt Peterburgu od Belgije, Rusi mogu grupu završiti na prvom mestu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ališa Leman, fudbalerka iz Švajcarske

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
07.06.2021. 16:09
Pogledajte više