LICENCA POD ZNAKOM PITANJA: Austrija raskida ugovor sa Gaspromom?

14.04.2022. 09:55
Piše:
Tanjug
Fudbalska lopta / Izvor: Profimedia/ilustracija
Veliki finansijski problemi slavnog kluba.

Bečka Austrija nije dobila licencu za iduću prvenstvenu sezonu Bundeslige. Austrijska Bundesliga nije dala licencu Austriji Beč, kako je navedeno, zbog finansijskih i pravnih razloga i Austrija strahuje za opstanak u profesionalnom fudbalu.

ZVEZDA POPUSTILA: Ljubimac Delija na IZLAZNIM vratima! Stigle dve ponude

ZVEZDA POPUSTILA: Ljubimac Delija na IZLAZNIM vratima! Stigle dve ponude

STANOJEVIĆ SE SUOČAVA SA PROBLEMIMA PRED DERBI: Partizan će biti oslabljen protiv Zvezde (FOTO)

STANOJEVIĆ SE SUOČAVA SA PROBLEMIMA PRED DERBI: Partizan će biti oslabljen protiv Zvezde (FOTO)

JOKIĆ PRIZNAO: Izgubio sam MVP titulu

JOKIĆ PRIZNAO: Izgubio sam MVP titulu

Na odluku prve instance klub može da se žali, a ako žalba bude uspvojena, bila bi kažnjena sa oduzimanjem četiri boda u narednoj sezoni i kaznom od 20.000 evra zbog neispunjavanje uslova u predviđenom roku. Izuzev Austrije Beč svih ostalih 11 prvoligaša dobilo je licencu za takmičenje za iduću sezonu, a to važi i za Austria Luštenau, FAC Beč i GAK iz Graca, koji imaju šanse da uđu u Bundesligu.

Uprava bečke Austrije uverena je da će uspeti da preokrene situaciju, i Bundesligi preda dodatna dokumenta. Ulaskom investitorske grupacije oko Jirgena Vernera klub smatra da se ide u pravcu ekonomske stabilizacije kluba. Predsednik Austrije Beč Gerhard Kriš kaže da je razumno da, zbog jedinstvenog slučaja, da je jedna grupa investitora odlučila da finansira klub, Bundesliga zahteva dalju dokumentaciju.

Klub ima osam dana da priloži nove dokumente i uloži žalbu Žalbenom veću Bundeslige, koje mora da donese odluku do najkasnije 27.aprila. Ukoliko ni tada Bundesliga ne odobri licencu klub može još da se žali Stalnom neutralnom arbitražnom tribunalu lige.

Međutim onda više klub ne može da podnosi novi dokazni materijal. U svakom slučaju konačna odluka o sudbini Austrije Beč moraće da bude doneta do 31.maja, kako to nalažu pravila UEFA.

Inače Austrija Beč je potvrdila da je ugovor o sponzorstvu Gasproma i dalje važeći, ali da je Bundesligi predat plan likvidnosti sa i bez para ruskog sponzora. Istovremeno klub navodi da radi na raskidanju ugovora sa Gaspromom, ali taj ugovor predviđa sponzorstvo od više miliona evra, što je novac koji je potreban klubu.

Ukoliko Austrija Beč ne bi dobila licencu za narednu sezonu u Bundesligi izostao bi bečki derbi.

Najnovije vesti iz sveta fudbala pogledajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Piše:
Tanjug
14.04.2022. 09:55
Pogledajte više