BOLJE NIJE MOGLO: Crvena zvezda pregazila Ferencvaroš u Beogradu (VIDEO)

06.10.2022. 18:08
Piše:
Srbija Danas
FK Crvena zvezda / Izvor: MN Press
Prvi trijumf crveno-belih u Ligi Evrope.

Fubdaleri Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u Ligi Evrope pošto su cu trećem kolu grupe H savladali mađarski Ferencvaroš sa 4:1 (2:0). Crveno-beli odigrali su odličan meč, definitivno najbolji još od Makabija i zasluženo savladali lidera grupe.

POPRAVNI ZA ARGENTINCA: Sampaoli ponovo na klupi Sevilje

POPRAVNI ZA ARGENTINCA: Sampaoli ponovo na klupi Sevilje

BENVENUTO MISTER: Evo kako je Dejan Stanković dočekan u Sampdoriji (FOTO)

BENVENUTO MISTER: Evo kako je Dejan Stanković dočekan u Sampdoriji (FOTO)

VELIKA PODRŠKA ZA MAĐARE NA "MARAKANI": Kolona autobusa STIŽE iz Budimpešte (FOTO)

VELIKA PODRŠKA ZA MAĐARE NA "MARAKANI": Kolona autobusa STIŽE iz Budimpešte (FOTO)

Miran je bio početak na stadionu ''Rajko Mitić'', a prvi je zapretio Fradi preko Laidunija, ai je večeras odlični Goblejić zakačio loptu koja je završila u korneru. Upravo je Gobeljić imao prvu priliku za Zvezdu kada je sa 16 metara u 10. minut šutirao pravo u golmana Dibuša. Gosti u prvom poluvremenu pretili sa distance, pa je tako pored gola šutirao Bešić, da bi u 17. minutu Pešić iz prve na asistenciju Ivnaića šutirao pored gola. Ponovo je Fradi sa distance pretio, a Nguen je u 22. minutu šutirao pravo u Borjana sa 15 metara, da bi pet minuta kasnije Zvezda povela iz jedanaesterca koji je realizovao Kanga, a koji je dosuđen pošto je sudija Viser proveravao snimak zbog igranja rukom Vinga. Razigrala se Zvezda posle gola, a Dragović je u 34. minutu glavom poslao loptu malo preko gola, da bi minut kasnije već bilo 2:0 pošto je Pešić asistirao Mitroviću koji je okrtenuo svog čuvara i snažnim udarcem pogodio gol gostiju. Još jednom je Fradi zapretio sa distance, a ponovo je šutirao Nguen i lopta je otišla preko gola. Bilo je to poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, a crveno-beli su vodili 2:0.

Tek što je krenulo drugo poluvreme Zvezda je povela sa 3:0. Kanga je dodao loptu u prostor Gobeljiću koji je asistirao Kataiju koji je snažnoi i precizno pogodio donji desni ugao gola gostiju. Prvu pravu priliku gosti su imali u 56. minutu kada je Nguen ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane šutirao, ali je Borjan odbranio njegov šut. Tri minuta aksnije je i Vecsei probao, ali je lopta otišla preko gola, da bi minut kasnije Zvzeda vodila 4:0. Kanga je dobio loptu od Ivanića, povukao je par metara i onda gotovo identično kao protiv Krasnodara pre pet godina postigao fantastičan pogodak za erupciju oduševljenja na stadionu. Crveno-beli su se malo povukli u nastavku meča, a Ferncvaroš je to iskoristio i postigao počasni gol preko Zakarijesena na ubacivanje Vinga koji je bio brži od Pankova. Ponovo je Zvzeda krenula u napad i u dva minuta imala dve dobre prilike. Prvo je Ivanić lukavo šutirao, ali je Dibuš uspeo da odbrani njegov šut, kao i minut kasnije kada je izašao kao pobednik iz duela sa Motikom. Poslednje pravo uzbuđenje dogodilo se u 86. minutu kada je Emaje pogodio prečku, ali je ostalo 4:1.

 

CRVENA ZVEZDA – FERENCVAROŠ 4:1 (2:0)

STADION: Rajko Mitić

SUDIJA: Lorens Viser (Belgija)

STRELCI: Kanga 27p, Mitrović 35, Katai 50, Kanga 60 - Zakarijasen 71

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović (od 72. Nikolić), Rodić, Kanga, Sanogo (od 62. Srnić), Mitrović (od 62. Pankov), Katai (od 72. Motika), Ivanić, Pešić.

FERENCVAROŠ: Dibuš, Vingo, Knoster, S. Mmae, Botka (od 77. Pažka), Laiduni (od 67. Gojak), Bešić (od 57. Večšei), Zakarijasen, Traore, Boli (od 57. R. Mmae), Nguen (od 67. Markonjos).

 

90+4. minut
Kraj meča, Crvena zvezda savladala je Ferencvaroš sa 4:1.
89. minut
Odlična prilika za Emajea koji pogađa prečku.
86. minut
Pešić je šutirao, ali nije bio to dovoljno jak udarac.
80. minut
Izmena u Zvezdi, Mustafa ulazi umesto Kange.
75. minut
Još jedna dobra prilika za Zvezdu posle kontre, Motika je šutirao, ali je Dibuš još jednom dobro intervenisao.
74. minut
Odličan pokušaj Ivanića, ali je Dibuš odlično odbranio njegov udarac.
72. minut
Dvostruka izmena u Zvezdi. Izlaze Katai i Dragović, a ulaze Motika i Nikolić.
71. minut
4:1!!! Postiže Ferencvaroš gol preko Zakrijesena.
66. minut
Dvostruka izmena u Ferencvarošu. Izašli su Nguen i Lajduni, a ušli Markinjos i Gojak.
62. minut
Dvostruka izmena u Zvezdi, ušli su Srnić i Pankov umesto Sanoga i Mitrovića.
60. minut
4:0!!! Golčina Kange za velikih 4:0. Gabonac je šutirao slično kao i protiv Krasnodara svojevremeno, samo što je bio nešto bliže, a Dibuš nije mogao ništa da učini.
59. minut
Pokušaj Ferncvaroša, ali je šut Vecseija završio pored gola.
56. minut
Dobra prilika za goste, Nguen je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Borjan dobro intervenisao.
50. minut
3:0!!! Katai povećava prednost Zvzede tek što je počelo drugo poluvreme. Kanga je ubacio loptu u prostor za Gobeljića koji je dodao do Kataija koji je precizno šutirao i savladao Dibuša.
46. minut
Počelo je drugo poluvreme.

DRUGO POLUVREME

 

45+4. minut
Kraj prvog poluvremena, Zvezda je bila bolji rival i zasluženo vodi sa 2:0.
43. minut
Nguen je dobro šutirao sa oko 16 metara posle kornera, ali je lopta završila preko gola.
35. minut
2:0!!! Mitrović je duplirao prednost Zvezde. Pešić se dobro snašao i polsao loptu pred gol Ferencvaroša, a Mitrović se odlično snašao i precizno šutirao. 
34. minut
Velika prilika za Zvezdu, Katai je ubacio iz slobodnog udarca, a Dragović glavom sa nekih sedam metara žabicom loptu poslao malo preko gola.
27. minut
1:0!!! Povela je Crvena zvezda golom Kange iz jedanaesterca. Sudija Viser dosudio je penal posle pregledanja snimka zbog igranja rukom Vinga posle pokušaja glavom Ivanića.
22. minut
Nguen je probao sa 15 metara i šutirao pravo u Borjana.
20. minut
Dobra akcija Zvezde, Katai je proigrao Rodića koji je oštro po zemlji ubacio loptu na peterac, ali je do lopte prvi stigao golman Dibuš.
17. minut
Najbolja prilika za Zvezdu do sada, Ivanić je izvukao loptu iz auta i dodao Pešiću koji je iz prve šutirao, a lopta otišla tik pored gola.
15. minut
Probao je Bešić sa distance, ali je nije to bio dobar šut i lopta je otišla pored gola.
10. minut
Prva prilika i za Zvezdu, Rodić je ubacio loptu na peterac, reagovala je odbrana gostiju, lopta je došla do Gobeljića koji je dobro šutirao, ali pravo u golmana Dibuša.
8. minut
Prvi opasniji napad Ferncvaroša, šutirao je Laiduni, ali je njegov pokušaj zakačio Gobeljić i od svega je bio samo korner za goste posle kojeg nije bio opasnosti.
1. minut
Meč na stadionu ''Rajko Mitić'' počeo je minutom ćutanja za stradale u nemirima posle fudbalskog meča u Indoneziji.

PRVO POLUVREME

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
06.10.2022. 18:08
Pogledajte više