PRINUDNE PROMENE: Stanković meša karte, poznato ko će zameniti Ivanića, Rodića i Pešića

08.08.2022. 20:23
Piše:
Srbija Danas
Dejan Stanković / Izvor: MN Press
Utakmica se igra u utorak u 19 časova.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković neće moći da računa na Mirka Ivanića i Aleksandra Pešića, kao i suspendovanog Milana Rodića, u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika.

STANKOVIĆ PRED REVANŠ SA PJUNIKOM: Zvezda je veliki klub, imamo obavezu da pobedimo

STANKOVIĆ PRED REVANŠ SA PJUNIKOM: Zvezda je veliki klub, imamo obavezu da pobedimo

OVO JE JASAN ZNAK: Bitna informacija za Zvezdu pred meč sa Pjunikom

OVO JE JASAN ZNAK: Bitna informacija za Zvezdu pred meč sa Pjunikom

KOD GOBELJIĆA NEMA OPUŠTANJA: Da popravimo državni koeficijent

KOD GOBELJIĆA NEMA OPUŠTANJA: Da popravimo državni koeficijent

To će biti dobra prilika da temperamentni strateg isproba još neke igrače u evropskim bitkama, a posebno je zanimljivo videti kako će izgledati vezni red crveno-belih bez prvog pakera Ivanića.

Standardni levi bek Rodić će zbog naivno zarađenog crvenog kartona (dva žuta) u finišu beogradskog meča propustiti duel u Jerevanu, a pošto novajlija Irakli Azarov nema pravo igranja u ovoj fazi kvalifikacija, mesto kraj leve aut linije zauzeće Marko Gobeljić.

Prvi strelac Mozzart bet Superlige Milan Pavkov dobiće šansu od prvog minuta u odsustvu novajlije Pešića, pa će snažni napadač imati “evropskih pet minuta” da pokaže da pet golova u domaćem šampionatu nisu plod trenutnog sjaja, već odlične forme.

Gelor Kanga / Izvor: MN Press

Konačno, najzanimljivije je kako će Stanković rešiti problem koji nastaje odsustvom Ivanića. Najstandardniji fudbaler Crvene zvezde prošle sezone uz Aleksandra Dragovića i Milana Borjana, čovek sa najviše minuta na terenu, sigurno će nedostajati prvaku Srbije, ali visoka pobeda iz beogradskog meča (5:0) ostavlja Stankoviću manevar za slobodnije kombinovanje.

Vrlo je moguće da će poziciju zadnjeg veznog popuniti Seku Sanogo, a da će Gelor Kanga dobiti odrešenije ruke i ofanzivniju ulogu.  Druga opcija je da Katai prihvati ulogu plejmejkera, a da mesto u startnih 11 pripadne mladom Stefanu Mitroviću.

Milan Pavkov / Izvor: MN Press

Sastav crveno-belih u revašu sa Pjunikom mogao bi da izgleda ovako: Borjan – Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić – Sanogo, Kangva - Bukari, Kanga, Katai - Pavkov.

Druga opcija: Borjan – Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić – Kanga, Kangva - Bukari, Katai, Mitrović - Pavkov.

Meč u Jerevanu na programu je u utorak u 19 časova, a posle toga, gotovo je izvesno, sledi plej-of Lige šampiona i dvoboj Crvene zvezde i Makabija Haife.

BONUS VIDEO: Pogledajte Snežanu Borjan, suprugu Milana Borjana, kako uživa na bazenu.

 

Piše:
Srbija Danas
08.08.2022. 20:23
Pogledajte više