ZVEZDA IZVRŠILA PRITISAK NA PARTIZAN: Žurka Ivanića i Kataija "na krovu", Ohi nastavio golgeterski niz (VIDEO)

03.03.2022. 14:19 17:02
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Katai i Mirko Ivanić / Izvor: MN Press
Crveno-beli sigurni u malom gradskom derbiju.

Crvena zvezda je “overila” pobedu u 166. večitom derbiju i lako savladala Voždovac na tradicionalno nezgodnom gostovanju 3:0 (1:0).

OSVAJAČ TRI TITULE SA CRNO-BELIMA O PONUDI ZVEZDE: Terzić mi je rekao "samo ti kaži jesi li spreman da dođeš, sve ćemo rešiti"

OSVAJAČ TRI TITULE SA CRNO-BELIMA O PONUDI ZVEZDE: Terzić mi je rekao "samo ti kaži jesi li spreman da dođeš, sve ćemo rešiti"

MALER ZA ZVEZDU: Bez jednog od najboljih do Rendžersa?

MALER ZA ZVEZDU: Bez jednog od najboljih do Rendžersa?

POZNATE CENE KARATA ZA ZVEZDA – RENDŽERS: Navijače čeka i posebno iznenađenje, sprema se spektakl

POZNATE CENE KARATA ZA ZVEZDA – RENDŽERS: Navijače čeka i posebno iznenađenje, sprema se spektakl

Tim Dejana Stankovića izbio je na lidersko mesto Superlige, barem na kratko, s obzirom na to da Partizan igra protiv Mladosti iz Lučana od 17 časova i pet minuta.

Crveno-beli su ozbiljno pristupili meču “na krovu”, gde su se opekli pre pet godina, kada su ostali bez titule zbog poraza u komšiluku.

Ovoga puta Zvezda je kontrolisala meč od početka do kraja, a posle gola Ivanića u 34. minutu gosti su se opustili i zatim slavili ubedljivu pobedu.

Najlepši trenutak na utakmici je bio pogodak Aleksandra Kataija iz slobodnog udarca u 59. minutu za 2:0, a lepu akciju strelaca prvog i drugog pogotka za 3:0 krunisao je Norvežanin Ohi trećim golom u prvenstvu od dolaska iz Moldea.

Ohi Omoižuanfo / Izvor: MN Press

Već u nedelju Zvezdu čeka novi izazov u Superligi. Na proslavu klupskog rođendana stiže Novi Pazar. Ovaj duel je na programu u 16.15 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

Kako je tekao meč na Voždovcu iz minuta u minut pročitajte u nastavku izveštaja.

Voždovac - Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Ivanić u 34, Katai u 59, Ohi u 66. minutu.

Voždovac (4-1-4-1): Krunić, Milović, Mijailović, Pantović, Stoisavljević (od 62. Damjanović), Ajdinović (od 62. Mašović), Purtić, Keita, Ćirković, Ivezić, Hajdin.

Crvena zvezda (4-4-2): Borjan, Pićini (od 70. Gajić), Pankov, Dragović, Eraković - Sanogo(od 70. Krstović), Srnić, Ivanić (od 82. Stanković), Katai (od 82. Motika) - Pavkov, Ohi (od 70. Ben).

Kraj meča.

88. minut
Oštar šut Srnića preko gola.
85. minut
Povređen je Milan Borjan, ukazuje mu se pomoć, pošto je pao posle jednog ispucavanja lopte. Nastavio je meč kapiten crveno-belih.
82. minut
Van terena su i najbolji fudbaleri ZvezdeIvanić i Katai, šansu su dobili Nemanja Motika i Nikola Stanković. Zvezdina budućnost je dobila desetak minuta da pokaže potencijal.
70. minut
Pitanje pobednika je rešeno, Dejan Stranković će odmoriti Pićinija, sanogoa i Ohija. U igru su ušli Milan Gajić, Nenad Klrstičić i El Fardu Ben.
66. minut
0:3, Ohi! Sitan vez Kataija i Ivanića, asistencija Ivanića ka Ohiju koji se poklonio i udarcem glavom prosledio loptu u mrežu domaćina.
59. minut
GOL! Katai još jednom pokazuje zašto je Magiko! Fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca sa 20-tak metara - 0:2. Prebacio je živi zid u stilu Zvezdinih legendi Dragana Stojkovića i Roberta Prosinečkog.
51. minut
Žuti karton za Erakovića zbog povlačenja Ćirkovića.

 

50. minut
Prva pretnja u nastavku susreta! Katai je centrirao sa 30-tak metara, ali Hajdin rutinski otklanja opasnost iz svog šesnaesterca.

 

Počelo je drugo poluvreme!

Kraj prvog poluvremena, zaslužena prednost gostiju 0:1.

39. minut
Novi pokušaj Ivanića, ovoga puta slab šut - pored gola.
34. minut
Ivanić! Crvena zvezda vodi sa 1:0. Odlični vezista uputio je šut, lopta je pogodila Ivezića i prevarila golmana Krunića.

 

31. minut
Ivanić je namestio šansu Pićiniju, a Italijan je umesto ka golu uputio loptu ka srcu kaznenog prostora Voždovca i upropastio odličnu asistenciju Zvezdine "četvorke".
26. minut
Prečka! Umalo da Crvena zvezda povede posle nespretnog igranja defanzivca domaćina Milovića koji je pokušao da izbaci loptu, a pogodio je okvir svog gola. Prethodno je centrirao Katai.
19. minut
Rasplamsala se borba, Pantović je lukavo šutirao, Borjan krajnjim naporom izbacio loptu u korner posle atraktivne parade.Najbolja šansa za Voždovac u dosadašnjem delu meča.
17. minut
Eraković je ćušnuo loptu sa leve strane u šesnaesterac, Katai je uspeo da uputi udarac ka golu Voždovca iz teške pozicije, ali novi gol aut.
15. minut
Pokušao je i Ohi, ali neprecizno.
13. minut
Prva opasnija akcija Voždovca, ali posle centaršutasa denog boka lopta je preletela sve u kaznenom prostoru gostiju. Zvezda je izvela brz kontranapad, ali je Ivanić iborio samo korner.
8. minut
Gužva u kaznenom prostoru domaćina posle kornera, ali ništa od ove akcije crveno-belih.
3. minut
Prva šansa za Crvenu zvezdu i to odlična. Katai je centirao sa levog krila, Pavkov šutirao glavom pod prečku, ali je sjajno reagovao golman Krunić i izbacio loptu u korner.

Superliga, 25. kolo

Utorak

Novi Pazar - Radnički Kragujevac 0:1 (0:0) 

Proleter - Spartak Subotica 0:3 (0:2)

Sreda

TSC - Radnik Surdulica 0:0

Metalac - Radnički Niš 1:1 (1:1)

Kolubara - Vojvodina 1:0 (1:0)

Čukarički - Napredak 3:0 (2:0)

Četvrtak

Voždovac - Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Partizan - Mladost Lučani (17:05)

Najnovije vesti o FK Crvena zvezda pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Tamara, supruga Slavka Vraneša.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
03.03.2022. 14:19 17:02
Pogledajte više