FRKA U FRANCUSKOJ: Španci nisu dali novac, klubovi u velikom problemu

16.01.2021. 11:34
Piše:
Srbija Danas
Liga 1 / Izvor: Profimedia
Kratki za 815 miliona evra.

Fudbal u zemlji aktuelnih svetskih prvaka našao se u veoma teškoj situaciji jer su francuski klubovi ostali uskraćeni za novac koji je trebalo da dobiju od TV prava i tek će se suočiti sa ozbiljnim finansijskim problemima.

KAKAV PEH ZA PARTIZAN: Povredio se Stanojevićev čovek od POVERENJA

KAKAV PEH ZA PARTIZAN: Povredio se Stanojevićev čovek od POVERENJA

NAHVALIO IGRAČA INTERA: Stanković LIČNO poslao video poruku Leoti (VIDEO)

NAHVALIO IGRAČA INTERA: Stanković LIČNO poslao video poruku Leoti (VIDEO)

ŠOK: Kapiten NAPUSTIO Zvezdu!

ŠOK: Kapiten NAPUSTIO Zvezdu!

Za TV prava je španska kompanija ''Mediapro'' prema ugovoru sa Ligom 1 bila dužna da od kraja sezone 2020/2021 plaća neverovatnih 815 miliona evra po sezoni, odnosno ukupno 3,25 milijardi do 2024, a to je drugi najjači ugovor posle onoh koji ima Premijer liga. Međutim, problem je nastao pošto Španci nisu dali finansijske garancije da će dogovorenog pridržavati, zbog čega sa njima na primer Serija A nije želela da sklopi dogovor dok su Francuzi bili manje oprezni i ispostavilo se, pogrešili. Klubovi su u zemlji galskih petlova sada praktično dovedeni na ivicu bankrota.

Čelsi tone sve dublje, Frenk Lampard je na ivici otkaza, a večeras (18.30) ga čeka gostovanje Fulamu, koji je vezao pet remija u Premijer ligi. Kvota na dvojku je 1,55, iks je 4,00, dok je kec 6,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam – Čelsi.

''Kanal plus'' mogao bi da bude spas za klubove, ali se tu javlja problem jer neće platiti punu cenu koja je zaključena u ugovor sa Špancima. Maksimalno će izdvojiti 650miliona po sezoni, a utisci su da je to malo za klubove. Usled toga, klubovi će morati da štede sa novcem, a to podrazumeva i prodaju najboljih igrača već u januarskom prelaznom roku.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adrijana Đurđević, devojka fudbalera Duje Ćaleta-Cara

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
16.01.2021. 11:34
Pogledajte više