FUDBALSKI MAĐIONIČAR ISPRAĆEN U LEGENDU: Sahranjen Dragoslav Šekularac (FOTO)

10.01.2019. 15:10
Piše:
Srbija Danas
Sahrana Dragoslava Šekularca / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Bio je fudbaler kakav se retko rađa.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac sahranjen je u četvrtak na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana. Šekularac je preminuo u subotu, petog decembra, u 82. godini, posle sportske karijere za ponos.

Govor Boška Đurovskog zbog kojeg su mnogi plakali, a onda... Nezaboravan gest za Šekija, koji je Zvezdinu PRVU VIOLINU ispratio sa njegove Marakane (VIDEO+FOTO)

POTRESNA SCENA SA SAHRANE ŠEKULARCA: Legendarni golman Partizana došao da poslednji put pozdravi velikog prijatelja

Sahrani Dragoslava Šekularca je prisustvovalo više stotina građana, veliki broj ličnosti iz sveta sporta i javnog života. Od "Šekija" su se oprostili porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači, predstavnici Zvezde, Partizana, OFK Beograda, Fudbalskog saveza Srbije, kao i ceo prvi tim crveno-belih. Između ostalih tu su bili i izaslanik predsednika Aleksandra Vučića Nikola Selaković, akademik Matija Bećković, poznati trener Dušan Bajević, legendarni košarkaš Zoran Slavnić.

Prethodno je na stadionu "Rajko Mitić" održana komemoracija o kojoj možete da pročitate na OVOM linku.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Dušan Maravić, koji je igrao sa Šekularcem, podsetio je da je čuveni fudbaler bio jako popularan širom sveta.

- U ime nas srećnika koji smo s tobom igrali možda nismo imali vremana i prilike da ti kažemo za života, pa ćemo sada. Ne samo da si bio najbolji, najpopularniji među nama. Mi smo s tobom igrali, ali smo te i gledali opčinjeni tvojim majstorstvom. Gde god smo bili širom sveta ti si dominirao. Bio si ravan Peleu i Garinči, tada najboljim fudbalerima na svetu, bio si magnet za navijače koji su dolazili tebe da gledaju. Recimo, u Split se tada putovalo spavaćim kolima, a navijači su noću zaustavljali voz da te vide. Bio si najtrofejniji među nama, a osvajao si trofeje i kao trener. I tu si dokazao da si najbolji - rekao je Maravić, posle čega je usledio aplauz više stotina ljudi na groblju.

Šekularac je rođen u Štipu u Makedoniji 8. novembra 1937. godine, a umro je 5. januara 2019. godine.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 470 utakmica i postigao 119 golova za 11 godina u klubu. Osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane, koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta 1991. godine.

Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vreme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova za reprezentaciju Jugoslavije.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
10.01.2019. 15:10
Pogledajte više