HRABRI ORLIĆI NISU USPELI: Austrija slavila i srušila snove Srbiji (VIDEO)

25.06.2022. 21:55
Piše:
Srbija Danas
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije / Izvor: Foto: FSS
Sve je mirisalo na preokret, ali...

Omladinska reprezentacija Srbije - do 19 godina, poražena je večeras u Banskoj Bistrici u okviru trećeg kola Evropskog prvenstva. Bolji od "orlića" bila je selekcija Austrije rezultatom 3:2(1:1).

SVE LEGENDA DO LEGENDE: Pogledajte ko je sve Mesiju došao na rođendansku žurku (FOTO)

SVE LEGENDA DO LEGENDE: Pogledajte ko je sve Mesiju došao na rođendansku žurku (FOTO)

STIGLA PONUDA SA OSTRVA: Vanja Milinković- Savić ide u Premijer ligu

STIGLA PONUDA SA OSTRVA: Vanja Milinković- Savić ide u Premijer ligu

NEOČEKIVANO: Ovo je novi klub Gereta Bejla!

NEOČEKIVANO: Ovo je novi klub Gereta Bejla!

Austrijanci su poveli u 25. minutu, a vodeći gol za njihov tim postigao je Kverfild posle kornera koji je sa desne strane izveo Demir.

Izabranici Aleksandra Jovića su uspeli da poravnaju rezultat poslednjim sekundama prvog poluvremena - u 45. minutu. Tada je Knežević probio po desnoj strani, a Ajdar nije uspeo da zahvati loptu u kaznenom prostoru kako je želeo, ona je stigla do Marka Lazetića koji ju je sačekao na drugoj stativi i poslao u mrežu za 1:1.

Uhvatila je zalet Srbija u nadoknadi vremena, Ajdar je imao odličnu priliku za preokret posle prodora Motike sa leve strane, gađao je donji levi ugao, ali je austrijski golman zakačio loptu i izbio je u korner.

Ovim rezultatom se i otišlo na odmor. Podsetimo se, Srbija bi u slučaju remija obezbedila treće mesto u grupi i priliku za učešće na Svetskom prvenstvu. Međutim...

Ofanzivno su krenuli Austrijanci od samog starta drugog dela meča. Ređali su se šanse i stezao se obruč pred golom "orlića", da bi u 56. minutu Kuerfeld ponovo bio najbolji u skoku, međutim Lukić ali je lopta ponovo došla do štopera Austrije koji je levom nogo zakucao u mrežu.

Da su prekidi slaba tačka našeg tima, dokazalo se i samo nekoliko minuta kasnije. U 65. minutu, Austrijanci su ponovo izveli udarac iz ugla, nastala je opšta gužva i pometnja u našem kaznenom prostoru što je iskoristio Vlaner koji je udarcem na odbijenu loptu "matirao" golmana Lukića.

Menjao je Jović, ali kao da je našim reprezentativcima ponestajalo ideja, takođe su se Austrijanci preorjentisali na odbranu i u nastavku meča čekali šansu iz kontre, što je značilo da su retko kada prelazili na polovinu rivala. 

Uz poslednje atome snage, činilo se, Ratkov se odlično snašao i iskoristio nesmotrenost odbrane, te je napadač TSC-a sjajno pogodio u malu mrežicu. Bilo je 3:2, ali više nije bilo vremena za novo izjednačenje. 

Bez promena u rezultatu bilo je do kraja meča, te je konačan rezultat iznosio Austrija 3, Srbija 2. 

Ovom pobedom, Austrijanci su zauzeli treće mesto na tabeli Grupe B sa osvojena 3 boda, dok je Srbija pala na četvrto mesto sa osvojenim jednim bodom i tako završila svoj nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, ali je i ostala bez plasmana na Mundijal. 

Prvoplasirana je selekcija Engleske sa 9 bodova, dok je na drugom mestu ekipa Izraela sa 4 osvojena boda. Ove dve reprezentacije su takođe izborile plasman u sledeću rundu takmičenja. 

 

Najnovije vesti iz sveta fudbala pročitajte OVDE

BONUS VIDEO:

Pogledajte zavidno fudbalsko znanje italijanske voditeljke Dilete Leote

 

Piše:
Srbija Danas
25.06.2022. 21:55
Pogledajte više