HRVAT STIŽE NA KLUPU JUVENTUSA: Alegri ODLAZI! Vest koja je ŠOKIRALA i Francuze

01.06.2023. 13:35
Piše:
Srbija Danas
Dušan Vlahović / Izvor: Profimedia
Evropski mediji pišu...

Po svemu sudeći, ovo sezona za Olimpik iz Marselja se ipak ne može nazvati neuspešnom. I zato čudi vest koja je danas u poslepodnevnim časovima odjeknula sa Velodroma: Igor Tudor je odlučio da napusti klupu francuskog velikana. 

NISU SAMO BORJAN I KATAI: Bahar je pričao i sa ovim igračima

NISU SAMO BORJAN I KATAI: Bahar je pričao i sa ovim igračima

ŠOK U NIŠU: Radnički ostao BEZ TRENERA pred meč odluke!

ŠOK U NIŠU: Radnički ostao BEZ TRENERA pred meč odluke!

IDE U PENZIJU: To nije bila laka odluka, ali doneo sam je u dogovoru sa porodicom

IDE U PENZIJU: To nije bila laka odluka, ali doneo sam je u dogovoru sa porodicom

Naime, hrvatski stručnjak je obavestio prvotimce da odlazi iz kluba, a sinoć je isto ponovio i na večeri sa rukovodiocima Marselja. Iako je imao još godinu dana ugovora, rešio je da ode i danas su dogovoreni detalji oko raskida saradnje.

Tudor je letos došao na klupu Marselja iz Verone i nasledio Horhea Sampaolija. Iako je rezultatski podbacio u odnosu na prethodnika, niko nije bio nezadovoljan njegovim radom. U Ligi šampiona je spletom nesrećnih okolnosti u poslednjem kolu ispao u grupi, u Kupu Francuske je naprimer eliminisao PSŽ ali je potom šokantno eliminisan od niželigaša Anesija.

U prvenstvu je završio kao treći i ide u kvalifikacije za Ligu šampiona iako je u dobrom delu sezone držao drugu poziciju koja je značila i direktan plasman u Ligu šampiona. Na kraju je tu trku izgubio sa Lansom i možda je to najveći minus njegove sezone. Bio je hvaljen i zbog profesionalizma, radne kulture, odnosa u svlačionici...

Ipak, odlučio je da napusti kormilo pre isteka ugovora. Navodno je imao drugačiju viziju razvoja kluba od uprave i nije video više svoju budućnost na Velodormu.

A ima i teorija da je ovo uradio zbog opcije da nasledi Maksa Alegrija na klupi Juventusa. U Torinu se čeka kraj sezone i dolazak novog sportskog direktora Kristijana Đuntolija posle kojeg će biti poznata sudbina toskanskog stručnjaka. Iako je klub do sada uprkos svim neuspesima čvrsto stajao iza Alegrija, Đuntolijev dolazak bi konačno mogao da razmrsi čvor i da aktuelni strateg napokon dobije otkaz.

Igor Tudor / Izvor: Profimedia

Navodno je Đuntolijeva želja da ga zameni trener poput Tudora.

Hrvatski satručnjak je skoro deceniju proveo u Juventusu kao igrač, a kasnije je radio u klubu i kao pomoćnik Andree Pirla. Savršeno poznaje način rada i mentalitet u Juventusu. Ima i soldino iskustvo rada u Seriji A. Udineze je spasao ispadanja 2018. godine, potom odradio još jedan mandat 2019, a prošle sezone odradio sjajan posao u Veroni i sa skromnim timom završio daleko od borbe za opstanak što ga je i preporučilo Marselju.

Radio je i u Grčkoj (PAOK), Turskoj (Karagumruk i Galatasaraj), a u dva navrata je bio trener matičnog Hajduka iz Splita.  

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Ignjatović, devojka Zorana Popovića

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
01.06.2023. 13:35
Pogledajte više