Huligani iz Hrvatske otkrili sve detalje tuče na 156. večitom derbiju

25.01.2018. 10:45
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Hrvatski huligani na 156. večitom derbiju / Izvor: MN Press
Tuča na „Jugu“ na 156. večitom derbiju još nije zaboravljena.

Huligani iz Splita koji su izazvali velike nerede tokom 156. večitog derbija u decembru sklopili su sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu i kaznu zatvora služiće u Srbiji. U pitanju su Ivan Mišković koji je osuđen na četiri meseca zatvora, Jakov Podrug na pet, a Ante Firić i Hrvoje Baković na po šest meseci. Peti član grupe Damir Tavorović nije doneo odluku da li će potpisati sporazum sa Tužilaštvom.

Posle odsluženja kazne Splićani će biti deportovani i sledi im petogodišnja zabrana ulaska u Srbiju.

Hrvatski državaljani priznali su krivicu za izazivanje nereda na sportskoj priredbi. Oni su u Višem tužilaštvu tvrdili da su u Beograd došli "zato što ga vole" i "zato što je divan grad". Stigli su, kako su rekli, dan pred utakmicu Partizan - Crvena zvezda, a sutradan su odlučili da odu na derbi. Niko od njih nije potvrdio da ih je neko iz Srbije angažovao da dođu.

- Nismo imali karte, nije ih bilo na blagajni i kupili smo ih kod tapkaroša. Dali su nam i neke crne dukserice uz karte. Nismo hteli samo na sever jer se plašimo Zvezdinih navijača i uzeli smo karte za jug. Ušli smo u središnji deo, zapaljene su baklje, došlo je do tuče. Neko je povikao: „Cigani!“ i tada su počeli da nas tuku - ispričali su Splićani na saslušanju, a saznaje Kurir.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Jednom od njih navijači su uzeli ličnu kartu i, tek kada su shvatili da je reč o hrvatskim državljanima, tukli su ih još jače.

- Neko je viknuo: „Hrvati!“ i onda su svi nasrnuli na nas. Nismo znali gde je izlaz, izgurali su nas na stazu - ispričali su Splićani.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
25.01.2018. 10:45
Pogledajte više