I ONI SU PONOSNI: Matić dobio prestižnu nagradu, a Junajted se time pohvalio (FOTO)

30.12.2017. 13:28
Piše:
Srbija Danas
Nemanja Matić / Izvor: Profimedia
Reprezentativac Orlova izabran za najboljeg fudbalera Srbije.

Posle godinu dana Nemanja Matić vratio je u svoje vlasništvo nagradu za prvu zvedzu srpskog fudbala, pošto su ga u tradicinalnoj anketi ''Večernjih novosti'', ''Kapiteni biraju fudbalera godine'' proglasili za najboljeg. Reprezentacija je ostvarila veliki uspeh plasmanom na SP, mnogo srpski igrača je blistalo u ligama širom Evrope, i očekivala se uzbudljiva bitka za "prvu zvezdu". Međutim, nadmoćno je trijumfovao vezista Mančester Junajteda, koji je dobio 13 od mogućih 16 poena. Bodove od kapitena superligaša zaradio je još samo Sergej Milinković-Savić iz Lacija (tri).

NOVA SKANDALČINA POTRESA EVROPU: Sindrom "Juve" POGODIO bivšeg šampiona Evrope!

POTENCIJALNI ČLAN ORLOVA DOŽIVEO STRAVIČNU POVREDU: Svi su zanemeli kada se to dogodilo (VIDEO)

Matić je prestižnu nagradu prethodno osvajao 2014. i 2015, a niz mu je prošle godine prekinuo Dušan Tadić (ove godine ni bod). Matić je tako stao uz rame Predragu Mijatoviću (1996, 1997. i 1998.) po broju trijumfa - tri, i iznad je ostao samo Nemanja Vidić sa šest pobeda (2005, 2007-2011).

Ovom nagradom za njihovo fudbalera pohvalio se i Manačester Junajted na svom zvaničnom sajtu, naglasivši da je Matić odličnu godinu i sjajne partije u Mančester Junajtedu zaokružio nagradom za najveću zvezdu srpskog fudbala.

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
30.12.2017. 13:28
Pogledajte više