JUNAJTED SE SETIO ZVEZDE: Crveni đavoli ostavili DIRLJIVU poruku na Tviteru (VIDEO+FOTO)

05.02.2019. 20:42
Piše:
Srbija Danas
Old traford / Izvor: Reuters
Prisetili se tragedije posle meča sa crveno-belima.

Na današnji dan pre 61 godinu sjajna generacija Mančester junajteda, poznatija kao Bezbijeve bebe, odigrala je svoj poslednji meč, dan pre velike avionske nesreće u Minhenu. Crvene đavole je dočekala Crvena zvezda na stadionu Partizana u četvrtfinalu Kupa evropskih šampiona, a rezultat je bio 3:3. Engleski velikan se povodom toga oglasio na zvaničnom Tviter nalogu uz emotivnu poruku.

STIGAO JE: Zvezda predstavlja Gajića i u Antaliji (VIDEO)

KAŽNJEN: Ljubimac Delija PAO na DOPING testu (FOTO)

Prvi meč, u Mančesteru, je završen pobedom Bezbijevih beba 2:1, a revanš se igrao 5. februara 1958. godine u Humskoj. Englezi su na poluvremenu vodili sa 3:0, a crveno-beli su se razigrali u drugom delu i došli do remija golovima Bore Kostića i Lazara Tasića. Ipak, taj remi nije bio dovoljan da Beograđani obezbede prolaz dalje.

Ta utakmica, međutim, nije ostala upamćena po goleadi, već po onome što je usledilo. Englezi su se sutradan vraćali kući preko Minhena, što je bilo kobno. Na minhenskom aerodromu se dogodila nesreća u kojoj je stradalo više od polovine putnika i članova posade.

Život su na licu mesta izgubili kapiten Mančester junajteda Rodžer Birn, zatim Mark Džouns, Edi Kolman, Tomi Tejlor, Liam Vilan, Dejvid Peg i Džef Bent, dok je posle deset dana u bolnici preminuo i Dankan Edvards.

Mančester junajted se danas na zvaničnom Tviter nalogu podsetio utakmice sa Crvenom zvezdom.

 

Piše:
Srbija Danas
05.02.2019. 20:42
Pogledajte više