TRAŽI SE ZAMENA ZA KANGU: Milojević IMA tri DILEME!

05.02.2018. 08:47
Piše:
Srbija Danas
Vladan Milojević / Izvor: MN Press
Zvezda u generalnoj proveri igra protiv Zenita iz Sankt Peterburga.

Posle remija protiv mađarskog Ujpešta (izveštaj pročitajte OVDE), fudbalerima Crvene zvezde ostala je još generalna i najjača provera u pripremnom periodu, protiv Zenita 7. februara. Biće to prilika da se stručni štab tima sa Marakane još jednom uveri u kvalitet ruskih velikana, da definiše finese i reguliše glavno pitanje: ko će zameniti Gelora Kangu! 

U IŠČEKIVANJU ODLUKE UEFA: Svi POGLEDI ka Nionu!

MILIJAŠ UVERAVA: Bićemo na nivou za meč sa CSKA

Nenad Krstičić / Izvor: MN Press

Reprezentativac Gabona prešao je u prašku Spartu, a u proteklom periodu na pripremama, ostalo je nekoliko opcija. Prva je da Krstičić nasledi Kangu i da igra poziciju koju je već igrao u karijeri, ali za koju je potrebno dodatno uigravanje sa ostatkom tima.

Bivši prvotimac Sampdorije je protiv Amkara igrao baš na toj poziciji, a meč je završen rezultatom 1:1, dok se trener Milojević uverio u Krstičićeve sposobnosti na toj poziciji.

Sledeća opcija je formacija sa tandemom napadača, što se videlo u utakmici protiv Mađara, gde je viđen isti bilans - 1:1. U formaciji 4-4-2 na teren su izašli: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić - Srnić, Donald, Krstičić, Radonjić - Ben, Pešić.

BEN POSLE NOVOG GOLA: Ostaje žal što nismo pobedili

Napadač iz Olimpijakosa je bio nešto povučeniji od Pešića, ali on nikada nije igrao na toj poziciji. Ako se Milojević odluči na ovakav potez protiv CSKA, neće imati tipičnog organizatora igre, a imajući u vidu da je Crvena zvezda slabije odigrala prvo poluvreme od drugog, kada se ponovo igralo sa jednim napadačem, onda je Vladan Milojević bliži odabiru prve varijante, sa isturenim Krstičićem ispred Holanđanina Mičela Donalda i Branka Jovičića.

Ni treća opcija nije isključena, ali da bi se ostvarila, neophodno je da Zvezda dovede još jedno pojačanje, koje će odgovoriti zahtevima plejmejkera, međutim, sportski direktor Mitar Mrkela otkrio je da ta solucija nije realna, obzirom da na Marakani žele proverenog kreatora, koji se dokazao u drugim klubovima, međutim, takvi igrači za sada nisu dostupni na evropskoj sceni.

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE

Piše:
Srbija Danas
05.02.2018. 08:47
Pogledajte više