KATALONCI UDARAJU NA BASKIJCE: Naoštreni Bilbao dočekuje ranjenu Barsu!

06.01.2021. 10:58
Piše:
Srbija Danas
FK Barselona / Izvor: Profimedia
Zaostali meč La Lige.

U sredu je na programu zaostali meč španske La lige koji se odigrava na stadionu „Novi San Mames“, u Bilbauu a na kome se sastaju, domaćin Atletik Bilbao i katalonski gigant Barselona. 

BAJERN KUPUJE KOD PAUNOVIĆA: Milioni stižu u Reding!

BAJERN KUPUJE KOD PAUNOVIĆA: Milioni stižu u Reding!

MESI OD 1. JANUARA MOŽE DA PREGOVARA SA DRUGIM KLUBOVIMA: Poketino ODGOVORIO o SARADNJI sa zemljakom

MESI OD 1. JANUARA MOŽE DA PREGOVARA SA DRUGIM KLUBOVIMA: Poketino ODGOVORIO o SARADNJI sa zemljakom

MINA NA ČIZMI: Milan skida krunu Juventusu već u januaru?

MINA NA ČIZMI: Milan skida krunu Juventusu već u januaru?

Bilbao je trijumfalno otvorio 2021. godinu. „Lavovi“ su minulog vikenda na svom terenu savladali Elče „minimalcem“. Strelac jedinog gol na tom meču bio je Iker Muniain. Taj trijumf vinuo je Baske i gornji deo tabele i trenutno se nalaze na devetom mestu. Ove sezone igraju promeljnivo, a jedina ekipa iz vrha tabele koju su uspeli da savladaju je Sevilja (2:1). Najubedljiviju pobedu zabeležili su protiv Betisa (4:0). Oba kluba iz glavnog grada Andaluzije dobili su kod kuće. Ono što nedostaje Bilbau ove godine je ubojiti strelac. Ono što su u bliskoj prošlosti bili Aric Aduric ili Fernando Ljorente. Neefikasnost i neubojitost Injakija Vilijamsa su najveće boljke.

Uprkos tome što je bez poraza šest kola, Barselona zaostaje 10 bodova za Atletikom, a večeras (21.00) ide na teško gostovanje Bilbau. Kvota na dvojku je 1,78, dok je dupla šansa 1X 2,04. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bilbao – Barselona.

Atletik neće moći da izađe na megdan Barsi u najjačem sastavu jer će zbog povreda odustvovati Unai Lopez i Jeraj Alvarez.

Katalonci su ove sezone jednom već gostovali u Baksiji i nisu se baš dobro proveli. Osvojili su samo bod protiv Alavesa (1:1) u Vitoriji. Čak tri puta su poraženi na strani (Hetafe, Atletiko Madrid i Kadiz), mada su na poslednja dva gostovanja kod davljenika Ueske i Valjadolida uspeli da osvoje tri boda. U seriji su od šest utakmica bez poraza, mada se ne može reći da su igra i forma na zavidnom nivou. Ako je suditi prema izdanjima u dosadašnjem tiku sezone, Barsa nikada nije izgledala nemoćnije u ovom veku. Mesi i dalje može jednim potezom da reši utakmicu, ali jasno je kao dan da sa ovim saigračima ne može da dosegne onaj stadijum kao kad je igrao sa Ćavijem, Inijestom, Ronaldinjom, Dekom, Etoom, Nejmarom, Suarezom…

Trener Ronald Kuman će biti lišen usluga Pikea, Umtitija, Kutinja, Serđa Roberta i Fatija. Svi oni se nalaze na listi povređenih.

Podatak koji baš bode oči je da na poslednjih sedam okršaja ova dva kluba nije postignuto više od dva gola po meču.

Barsa je poražena „minimalcem“ na prethodna dva gostovanja u Bilbau, a poslednji put je slavila pre nešto više od tri godine. Inače, katalonski gigant je najubeldjiviji poraz u svojoj istoriji pretrpeo u glavnom gradu Baskije.

Davne 1931. godine Atletik je deklasirao Barselonu sa 12:1. Tako nešto neće da se ponovi nikad.

Treba napomenuti da je, po bukmejkerima, Barsa je favorit na predstojećem meču, uprkos tome što ne igra baš sjajno i što iz Bilbaoa ne odnosi baš često ceo plen.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Stefani Morgan devojka košarkaša Džordana Lojda

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
06.01.2021. 10:58
Pogledajte više