KUP SRBIJE: Partizan za dva minuta do polufinala! Svetozar Marković, zapamtite to ime i prezime! (VIDEO)

14.03.2018. 14:51
Piše:
Srbija Danas
Svetozar Marković / Izvor: MN Press
Crno-beli slavili u Ivanjici protiv Javora.

Partizan je prvi polufinalista Kupa Srbije. Crno-beli su savladali Javor u Ivanjici sa 2:0 (0:0) golovima Ožegovića i Nemanje R Miletića sredinom drugog poluvremena, čime je tim iz Humske opravdao epitet  favorita u četvrtfinalnoj utakmici prestižnog takmičenja. U Partizanu će duel u Ivanjici, osim trijumfa, zapamtiti i zbog odlične partije mladog defanzivca Svetozara Markovića (17), koji je prezentovao široku lepezu kvaliteta: sigurnost u defanzivi, odličan šut i pakerske sposobnosti, pošto je bio asistent kod drugog pogotka branioca trofeja.

Ivanjičani i Beograđani nisu ni po jednom kriterijumu oduševili ljubitelje fudbala. Javor, koji se opredelio za zatvorenu varijantu, u prvih 45 minuta  nije ugrozio gol Stojkovića bukvalno nijednom! Cno-beli su imali šansu posle kornera preko mladog Markovića i još jedan odličan pokušaj iz daljine talentovanog štopera (pogledajte OVDE). Ostatak prvog dela igre - veliko ništa!

Crno-beli su dodali gas u nastavku utakmice i već u 51. minutu Leandre Tavamba je imao sjajnu šansu da dovede goste u vođstvo. Kamerunac se, međutim, nije najbolje snašao sa pet metara i njegov udarac je izblokirao Karišik. Ako nije pogodio Tavamba, jeste njegov partner u napadu Ognjen Ožegović koji je spretno reagovao na drugoj stativi posle asistencije glavom levog beka Miletića. Igrao se 65. minut, a samo dva minuta kasnije Nemanja R. Miletić je odlično reagovao na asistenciju mladog Svetozara Markovića i glavom duplirao prednost gostiju.

Bio je to prepisani scenario sa prvenstvene utakmice protiv Čukaričkog pre tri dana, kada je tim Miroslava Đukića slavio sa dva pogotka postignuta u vremenskom razmaku od 180 sekundi. 

Javor nije uspeo da ugrozi pobedu gostiju, a najbolje šanse za Ivanjičane propustili su Mrkaić u 71. i Dolmagić u 77. minutu. U prvoj situaciji odlično je reagovao Vladimir Stojković, dok je kod druge prilike prečka bila saveznik crno-belih, mada je prethodno reprezentativni čuvar mreže skrenuo loptu iz rašlji.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Piše:
Srbija Danas
14.03.2018. 14:51
Pogledajte više