KVALIFIKACIJE ZA SP: Brazil i Argentina sve bliži Mundijalu, budi se Čile (VIDEO)

15.10.2021. 08:20
Piše:
Srbija Danas
Brazil / Izvor: Reuters
Utakmice 12.kola.

U noći između četvrtka i petka su odigrani mečevi 12. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Brazil, Argentina, Bolivija i Čile su slavili, dok je meč Kolumbije i Ekvadora završen bez golova.

LIVERPUL SE NAMERAČIO NA BRAZILCA: Redsi žele FANTASIČNOG driblera (FOTO)

LIVERPUL SE NAMERAČIO NA BRAZILCA: Redsi žele FANTASIČNOG driblera (FOTO)

RONALDO IMA FAVORITA: Dajte mu Zlatnu loptu, brutalan je već 10 godina (FOTO)

RONALDO IMA FAVORITA: Dajte mu Zlatnu loptu, brutalan je već 10 godina (FOTO)

SVECI NE ŽALE NOVAC ZA OVO POJAČANJE: Nude mu platu od 42 miliona evra (FOTO)

SVECI NE ŽALE NOVAC ZA OVO POJAČANJE: Nude mu platu od 42 miliona evra (FOTO)

Selekcija aktuelnog šampiona Južne Amerike Argentine, minimalnim rezultatom je savladala Peru, 1:0. Jedini gol za domaće je postigao Lautaro Martinez u 44. minutu. Sjajno je po levoj strani prošao Molina, uputio je dobar centaršut, a fudbaler Intera je glavom pogodio mrežu Galesea. Najbolju priliku za goste je imao Jotun u 65. minutu. Fudbaler meksičkog Kruz Azula je promašio penal, pogodio je samo prečku. Ovo je 25 uzastopna utakmica bez poraza na svom terenu za četu selektora Skalonija.

Čile je ostvario drugu uzastopnu pobedu u ovim kvalifikacija, oni su savladali Venecuelu 3:0, na svom terenu. Golove su postigli Pulgar x2 i Brereton.

Brazil je u derbiju večeri dočekao Urugvaj i ubedljivo slavio 4:1. Nejmar je otvorio seriju golova u 10. minutu. Rezultat je povećao Rafinja u 18. minutu. Fudbaler Lidsa je postigao još jedan pogodak u 58. minutu. Utešni gol za Urugvaj je delo Luisa Suareza u 77. minutu. A ubedljivu pobedu Brazila je overio Gabriel Barbosa u 83. minutu.

U prvoj utakmici večeri Kolumbija i Ekvador su odigrali 0:0.

Nije bilo dovoljno igračima dve reprezentacije ni 106 minuta da zatresu mrežu.

Dodatno je sve produžio VAR u 101. minutu – Jeri Mina je natrčao na loptu u velikoj gužvi u kaznenom prostoru i doneo konačno vođstvo Kolumbiji, ali je radost domaćih trajala kratko. Sudija je gledao snimak i na kraju poništio gol zbog igranja rukom.

Bolivija je savladala Paragvaj 4:0. Golove su postigli Ramailjo, Viljaroel, Abrego i Fernandez.

Brazil se nalazi na prvom mestu sa 31.bodom, Argentina ima 25. Ekvador ima 17, Kolumbija i Urugvaj dele četvrto mesto sa po 16 bodova, dok je Čile na 13 bodova. Bolivija je na sedmom mestu sa jednim bodom manje.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda češka teniserka Karolina Muhova

Piše:
Srbija Danas
15.10.2021. 08:20
Pogledajte više