NIJE BILO LAKO: Partizan "ukrotio" Zebre i napravio dobru uvertiru za 153. "derbi" (VIDEO+GALERIJA)

25.02.2017. 18:54
Piše:
Srbija Danas
FKPArt / Izvor: Foto: FK Partizan
Crno-beli 4. marta gostuju Crvenoj zvezdi.

Partizan je u 23. kolu Superlige pobedio Borac 2:1, odigrao korektno i napravio dobru uvertiru za 153. "večiti derbi" koji će se sledeće subote odigrati na stadionu Crvene zvezde. Izabranici Marka Nikolića su i bez dvojice standardnih prvotimaca, Uroša Đurđevića i Evertona Luiza, lako savladali Borac koji je partijom u Humskoj pokazao da nije slučajno na pretposlednjem mestu tabele. Trenera Partizana u pobedi može da zabrine činjenica da su njegovi izabranici propustili nekoliko odličnih prilika, ali sigurno je da bi i on i navijači najviše voleli da crno-beli prorade sledeće subote u meču koji može da ima presudan ishod u trci za titulu.

SVAKA ČAST: Everton ne igra protiv Borca, ali su mu navijači na OVAJ NAČIN pružili PODRŠKU (FOTO)

Sve dileme oko pobednika rešenu su za samo osam minuta. Prvo je u 26. minutu, posle odlične akcije i asistencije kapitena Miroslava Vulićevića, precizan bio Nebojša Kosović koji je na najbolji mogući način iskoristio šansu koja mu se ukazala posle suspenzije Evertona.

PRVENAC: Košarkaš Partizana DOBIO nagradu (VIDEO)

PALE SU PRVE MEDALJE U ATLETICI: Evo ko ih je OSVOJIO (FOTO)

Partizan je prednost duplirao u 34. minutu. Posle jednog guranja u šesnaestercu crno-belih sudija Ilija Brdar je pokazao na belu tačku, a Leonardo je rutinski poslao loptu u mrežu za 13. gol u Superligi ove sezone kojim se učvrstio na čelu liste strelaca.

ŠIROM EVROPE: Navijači Kristal Palasa POLUDELI zbog Luke, Bajern RAZBIO Hamburger (FOTO)

OTVOREN PREDMET "BANJICA": Kolike KAZNE čekaju Evertona, Maraša i Rad (FOTO)

Partizan je u drugom poluvremenu nastavio sa dominacijom, ali nije uspeo da postigne treći gol. Leonardo je jednom bio neodlučan, drugi put sebičan, a Tavamba nije iskoristio odličnu šansu u 62. minutu, bio je neprecizan sa 12 metara. Kazna je usledila u 66. minutu, Marko Janković je skrivio penal oborivši Tijaga, a bivši fudbaler Crvene zvezde Stefan Mihajlović je rutinski sa "kreča" matirao Filipa Kljajića.

HAČER IZAŠAO IZ BOLNICE: Emotivnom PORUKOM oduševio sve GROBARE! (FOTO)

Odmah posle gola sa penala, Borac je mogao i do izjednačenja, ali je Tijago šutirao pored gola. To je razdrmalo izabranike Marka Nikolića koji su u razmaku od nekoliko minuta imali dve odlične prilike. Prvo je Leonardo dobro šutirao iz slobodnog udarca sa nešto više od 20 metara, ali je golman gostiju bio na pravom mestu, da bi se zatim obrukao Marko Janković koji nije iskoristio stoodstotnu šansu. Do kraja ipak nije bilo promena pa je ostalo 2:1.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

PARTIZAN - BORAC 2:1
STRELCI: Kosović u 26, Leonardo u 34. iz penala za Partizan, a Stefan Mihajlović u 66. iz penala za Borac. STADION: Partizana. GLEDALACA: 3.000. 

Partizan: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Jevtović, Kosović, Janković (od 89. Saša Ilić), Mihajlović (od 86. Đuričković), Leonardo, Tavamba (od 90+2. Jovanović).

Borac: Mišić, Marković, Marinković, Drašković, Ignjatijević, M. Kostić, Marčić (Delić od 46), L. Jovanović (od 76. Punoševac), Tijago, Živanović. 

NA PUTU ZA RUSIJU: Muslin ŽELI ovog IGRAČA (FOTO)

SUPERLIGA, 23. kolo: 

Subota

Partizan - Borac 2:1

(Kosović 26, Leonardo 34. penal - Stefan Mihajlović 66. penal)

OFK Bačka - Crvena zvezda 0:3

(Boaći 5, 38, Adžić 90)

Čukarički - Napredak 1:0

(Kajević 73)

Javor - Spartak 2:3

(Gafurov 36, Tripković 73 - Kerkez 20, Jovović 59, Mudrinski 64. penal)

Novi Pazar - Metalac 0:0

Radnik - Mladost 1:1 

(Arsenijević 5 - Gavrić 40)

Radnički - Voždovac 2:0 

(Travančić 42, Arsić 66)

Nedelja

Vojvodina - Rad (17.00)

TABELA: Crvena zvezda 60, Partizan 54, Vojvodina 48, Mladost 38, Napredak 36, Radnički 33, Spartak 33, Javor 32, Voždovac 28, Čukarički 26, Rad 24, Metalac 23, Radnik 21, Borac 18, OFK Bačka 18, Novi Pazar 13. 

Piše:
Srbija Danas
25.02.2017. 18:54
Pogledajte više