LALATOVIĆ JE VEČAN: Trener Vojvodine dostigao rekord star više od POLA VEKA!

26.10.2020. 18:16
Piše:
Srbija Danas
Nenad Lalatović / Izvor: MN Press
Svaka čast.

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović izjednačio je trenerski rekord po broju pobeda (61) među crveno-belima, koji je do sada držao Gustav Lehner, koji je vodio Vošu pedesetih godina prošlog veka. Lalatović ga je dostigao u Užicu, pobedom nad Zlatiborom (2:0) i sada ga samo još korak deli od toga da postane lider, koji će postaviti nove parametre, čini se nedostižne u skorijem vremenu. Inače, Lalatović je predvodio fudbalere Vojvodine na 102 zvanične utakmice.

NIKOLIĆ OPTIMISTIČAN PRED BAVARCE: "Bajern je najbolji ali i mi imamo kvalitet"

NIKOLIĆ OPTIMISTIČAN PRED BAVARCE: "Bajern je najbolji ali i mi imamo kvalitet"

ĐUMI BRUTALNO ISKREN: "Sujeta UNIŠTAVA Partizan, svi se mešaju u rad"

ĐUMI BRUTALNO ISKREN: "Sujeta UNIŠTAVA Partizan, svi se mešaju u rad"

VELIKI JUBILEJ NA MARAKANI: Ben ima razloga za slavlje (FOTO)

VELIKI JUBILEJ NA MARAKANI: Ben ima razloga za slavlje (FOTO)

– Nisam znao za tu večnu Vojvodininu listu. Lepo je to kada čujem za njih. Koliko sam čuo, Lehner je do 61 pobede stigao vodeći ekipu u 131 utakmici, a, meni je za isti broj trijumfa trebalo 29 susreta manje. Sigurno je da me to saznanje ispunjava srećom, jer biti surekorder po broju trijumfa u klubu takve veličine kakva je Vojvodina je podatak koji me ispunjava ponosom. Ako bog da, uskoro ću postati i prvi na listi i ne mogu rečima da opišem osećanja koja u meni sve to zajedno proizvodi – rekao je šef struke Vojvodine.

Milan ima perfektan start sezone - četiri pobede u četiri kola Serije A, a večeras (20.45) očekuje ga još jedan veliki ispit jer mu u goste dolazi Roma. Kec na Rosonere je 2,15, iks je 3,45, a dvojka 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Roma.

Lalatović uvek u prvi plan ističe igrače kao najzaslužnije za ostvarene rezulte.

– Bez sumnje, igrači su ti koji zaslužuju poštovanje zbog pozicije na kojoj se nalazimo. Svi mi smo, pri tome mislim na fudbalere i članove stručnog štaba, svojevrsna vojska koja brani grb i boje Vojvodine, a ja sam njen vođa. Ipak, još jednom ću da istaknem, najveće zasluge za sve ono što činimo pripadaju igračima, koji su listom izuzetni momci. Ponosan sam na sve njih i zahvalan sam njihovim dekama i bakama, kao i roditeljima, koji su mi, pravilno ih vaspitavajući i usmeravajući, omogućili da imam na okupu ovakve ljude i fudbalere.

Nenad Lalatović / Izvor: MN Press

U prvom poluvremenu u Užicu Vojvodina je imala problema s realizacijom. Golove je postigla u nastavku, a još dugo će se pričati o majstoriji Nikole Drinčića u 58. minutu, kojom je otključana brava Zlatibora.

– I tokom prvih 45 minuta stvorili smo nekoliko sjajnih prilika, ali nismo uspeli da ih realizujemo. Bio sam oprezan pred susret u Užicu, ne i uplašen – jer to nikada nisam, pa sam na poluvremenu zamenio trojicu igrača. Opet se pokazalo da sam pogodio sa izmenama i sve je došlo na mesto. Srećan sam zbog gola koji je postigao Drinčić. Zaslužuje da bude maksimalno ispoštovan za takav odnos prema dresu i da mu klub, baš kao ni ostalim igračima, ne duguje ni cent.

Potom se trener Vojvodine dotakao i teme o neizmirenim obavezama prema fudbalerima.

– I pored trijumfa nad Zlatiborom, fudbaleri u glavama nisu bili potpuno na terenu. Iskoristiću priliku da pozovem upravu da isplati ono što im se duguje. Ovi momci to su apsolutno zaslužili i najsrećniji bih bio da mogu da budu maksimalno koncentrisani na teren. Ovako, stalno me pitaju kada će stići novac koji su najpoštenije zaradili, a ja ne znam šta da im kažem. Uvek sam na strani igrača i želim da verujem da će u najkraćem vremenu oni biti ispoštovani.

Fudbaleri Vojvodine i trener Nenad Lalatović / Izvor: MN Press

U petak na “Karađorđu” gostuje OFK Bačka.

– Izuzetno poštujem Bačkopalančane i gospodina Marjana Rnića. Igrali smo trening susret s tom ekipom i uverio sam se da ona ima dobre fudbalere, odlične u tranziciji i tim koji je sposoban da namuči svakog rivala. Ne očekujem da ćemo imati lagan posao, ali se nadam našoj novoj pobedi i daljem učvršćenju na drugom mestu tabele Superlige – poručio je Lalatović.

 

Piše:
Srbija Danas
26.10.2020. 18:16
Pogledajte više