LANE ZA SRBIJU DANAS: Muslin je trebalo da OSTANE selektor! Skidam mu kapu za sve urađeno (FOTO)

30.10.2017. 13:12
Piše:
Srbija Danas
Milan Jovanović / Izvor: MN Press
Bivši reprezentativac bez dlake na jeziku.

Glavna fudbalska vest poslednjih dana je smena Slavoljuba Muslina. O tome svi pričaju, ali bukvalno. Gde god da odete to je tema. Bilo u prodavnicu, kafanu, na pijacu, posao... Vode se rasprave da li je Muslin trebao da bude smenjen sa mesta selektora, nakon što je posle osam godina odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo.

HITNA REAKCIJA: FSS je ogorčen na skandalozno i sramno suđenje u Čačku (FOTO)

ORLOVI SE SPREMAJU ZA SP: U ponedeljak će biti objavljen spisak igrača za Kinu i Južnu Koreju (FOTO)

Mišljenja su podeljena, ali bivši reprezentativac Srbije Milan Jovanović u razgovoru sa Srbiju Danas nema dilemu. Popularni Lane je jasan kao dan.

- Muslin je trebao da ostane selektor - kao iz topa govori Jovanović.

- To iz kolegijalnosti, jedinstva treba da podrže svi sportski radnici. Ako sada ne pokažu kolegijalnost, to što se desilo Muslin, može sutra njima da se desi - priča Jovanović u jednom dahu, a zatim nastavlja.

Milan Jovanović i Miloš Krasić / Izvor: MN Press

- Muslin je napravio fantastičan posao. Skidam mu kapu. Čovek je pobednik, a zameraju mu što nije pozvao neke igrače. Svi bi u Srbiji bi sada, a i ranije da budu selektori, ali ne može jer je samo jedan. Još govore da smo izborili plasman jer u grupu nismo imali neku jaču reprezentaciju. Pa gde smo bili kada smo u grupi imali svetske velesile? Nigde! Sada smo na Svetskom prvenstvu.

NIJE NAM OVO TREBALO

Jovanović je istakao da je ova priča mogla da bude izbegnuta.

- Umesto da radimo na podizanju atmosfere, duha, jednistva iz kvalifikacija, mi se bavimo pričama o smeni Muslina. Nije nam trebala sada ova vrsta teme, već da se polako pripremamo za Svetsko prvenstvo - jasan je Lane.

Priče o Muslinovom nasledniku Laneta rastužuju.

- Ne interesuje me ko će biti naredni selektor. Razočaran sam tom pričom. Ali ako baš moram da kažem, evo.. Ako dođe neki neafirmisani trener radi toga da popuni biografiju, dobro. Međutim, ako bude postavljen poznati bivši trener ili igrač, to je minus za njega. Toliko o tome.

Slavoljub Muslin / Izvor: MN Press

Jovanović za kraj imao poruku za čelne ljude Fudbalskog savez Srbije.

- Najvažnije da donesu pametnu i mudru odluku. To je jako bitno. Odluka kao odlkuka nije dovoljna, treba da budu mudri - zaključio je Jovanović.

 

Piše:
Srbija Danas
30.10.2017. 13:12
Pogledajte više