KIPRANI NISU TAJ NIVO: Partizan pobedio Anortozis, Menig stigao do prvenca (VIDEO)

16.09.2021. 20:19
Piše:
Srbija Danas
Kvinsi Menig / Izvor: Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Prvi bodovi u novom takmičenju.

Fudbaleri Partizana pobedom su startovali takmičenje u Ligi konferencija pošto su u Nikoziji savladali Anortozis sa 2:0 (1:0) golovima Meniga koji je stigao do prvenca u dresu crno-belih i Rikarda.

SVAKA ČAST, KIPRANI: Dirljiv gest pred duel sa Partizanom, ispoštovali su Dudu

SVAKA ČAST, KIPRANI: Dirljiv gest pred duel sa Partizanom, ispoštovali su Dudu

SUPERLIGA: TSC se od Sente oprostio porazom, Napredak stigao do trećeg mesta

SUPERLIGA: TSC se od Sente oprostio porazom, Napredak stigao do trećeg mesta

OSTAJE U MINHENU: Gorecka produžio ugovor sa Bajernom

OSTAJE U MINHENU: Gorecka produžio ugovor sa Bajernom

Ofanzivno je od starta krenuo Partizan, a prvu priliku imao je Miljković koji je loše šutirao iskosa sa desne strane. Domaćin je zapretio preko Hristodulopulosa koji je sa 30 metara snažno šutirao u 12. minutu, ali je Popović odbranio njegov udarac. Miljković je u 16. minutu bio još jednom u dobroj situaciji, ali je njegov udarac Lorija odbranio, da bi za naredna dva pokušaja crno-belih bio zaslužan Marković. Prvo je u 19. minutu njegov udarac odbranio Lorija, da bi tri minuta kasnije šutirao znatno lošije. U 36. minutu je Šćekić posle kornera pogodio stativu, da bi u 42. minutu Partizan krunisao bolju igru golom. Menig je pratio akciju koju je počeo Rikardo uposlivši Markovića čiji je šut Lorija kratko odbio, a Menig natrčao i neometen pogodio gol domaćina za vođstvo crno-belih na poluvremenu.

Nastavili su crno-beli i u drugom poluvremenu sa napadima, mada je i domaćin živnuo ulaskom Deletića. Rikardo je prvi zapretio, ali je loše šutirao u 51. minutu, da bi 10 minuta kasnije i Marković imao loš pokušaj. Upravo je Deletić imao odličnu šansu u 63. minutu, ali je Popović odbranio njegov udarac da bi pet minuta kasnije Partizan vodio 2:0. Jović je asistirao Rikardu koji se odlično okrenuo i sa desetak metara zakucao loptu pod prečku gola domaćina. Dva minuta kasnije je Rikardo imao još jednu odličnu šansu, ali je Lorija uspeo da odbrani njegov udarac. Do kraja meča je Partizan kontrolisao dešavanja na terenu. Jojić je u 87. minutu propustio odličnu šansu da overi pobedu crno-belih, a Deletić je dva minuta kasnije neuspešno pokušao da iznenadi Popovića. Partizan je na kraju zasluženo slavio i sa tri boda počeo sezonu u Ligi konferencija.

Fudbaleri Partizana od 21 čas gostuju u Nikoziji ekipi Anortozisa u prvom kolu grupe B novoformiranog takmičenja Lige konferencija.

Iako su gosti, crno-beli imaju status favorita protiv Kiprana što govori i njihova forma pošto su u Superligi Srbije lider bez poraza, a meč protiv Anortozisa biće im na neki način i generalna proba za večiti derbi protiv Crvene zvezde koji se igra u nedelju.

Tremner crno-belih Aleksandar Stanojević imao je određenih kadrovskih problema za ovu utakmicu pošto su u Beogradu ostali Danilo Pantić, Sejduba Suma kao i najnovije pojačanje Nemanja Miletić.

 

90+4. minut
Kraj meča i zaslužena pobeda Partizana.
89. minut
Deletić je pokušao sa 25 metara, ali je šutirao pravo u Popovića.
87. minut
Jojić je upropastio odličnu priliku za Partizan pošto je sa desetak metara vrlo loše šutirao.
72. minut
Izmene u oba tima. Kod domaćina je izašao Koreja, a ušao Kalcas, dok je u Partizanu Markovića zamenio Holender.
70. minut
Još jedna odlična šansa za Rikarda, ali je sada odbranio Lorija. Na odbitak je dotrčavao Jojić, ali je Lorija bio brži.
68. minut
0:2!!! Rikardo duplira prednost Partizana. Jović je odlično uposlio napadača crno-belih koji se odlično okrenuo i smestio loptu pod prečku.
64. minut
Dvostruka izmena u Partizanu, izašli su Menig i Natho, a ušli Jović i Jojić. Izmena i kod domaćina, izašao je Varda, a ušao Kačarava.
63. minut
Najoipasniji napad Anortozisa, Deletić se oslobodio Obradovića, šutirao snažno sa 15 metara, ali je Popović odlično intervenisao.
61. minut
Vrlo loš pokušaj Markovića.
55. minut
Dobar napada domaćina koji je završen šutem koji je Popović lako odbranio.
51. minut
Prva prilika za crno-bele u nastavku, ali je Rikardo loše šutirao.
50. minut
Još jedna izmena u redovima domaćina. Izašao je Korea, a ušao Avram.
46. minut
Počelo je drugo poluvreme. Dvostruka izmena u Anortozisu, izašli su Hušbauer i Rosijas, a ušli Bušuladžić i Deletić.

DRUGO POLUVREME

 

45+4. minut
Kraj prvog poluvremena.
42. minut
0:1!!! Vodi Partizan, prvenac je postigao Menig. Holanđanin je ispratio akciju koju je započeo Rikardo dodavanjem Markoviću čiji je šut odbranio Lorija, ali je na odbijenu loptu natrčao Menig i postigao prvi gol u dresu Partizana.
41. minut
Hušbauer je sa dvadesetak metara šutirao, ali je lopta otišla pored gola.
36. minut
Najbolja šansa za Partizan došla je posle kornera. Saničanin je glavom prosledio loptu do Šćekića koji je sa tri metra pogodio stativu.
32. minut
Menig je iskoristio grešku odbrane domaćina, ali nije bi odobar u završnici i otšila je potencijalno dobra prilika u nepovrat.
22. minut
Marković je još jednom pokušao sa 17 metara, ali nije bio precizan.
19. minut
Marković je bio u dobroj poziciji, ali je na kraju slabo šutirao, pa je Lorija lako ukrotio njegov udarac.
16. minut
Miljković je imao najbolju šansu za Partizan, šutirao je iskosa sa nekih sedam metara, ali je golman Lorija odlično intervenisao.
12. minut
Velika opasnost po gol Partizana. Hristodulopulos je sa 30 metara iz slobodnog udarca odlično šutirao, ali je Popović uspeo da odbrani.
9. minut
Miljković je bio u dobroj situaciji, ali je iskosa sa desne strane loše šutirao.
6. minut
Prvi ozbiljniji napad Partizana, Rikardo je probao da asistira Markoviću u petercu, ali je od svega bio samo korner za crno-bele posle kojeg nije bilo opasnosti.
1. minut
Počeo je meč na Kipru.

PRVO POLUVREME

 

ANORTOZIS – PARTIZAN 0:2 (0:1)

STADION: GSP u Nikoziji.

SUDIJA: Kjersgard (Danska)

STRELAC: Menig 42, Rikardo 68.

ANORTOZIS: Lorija, Korea (Avram od 50), Arajuri, Risvanis, Hušbauer (Bušuladžić od 46), Popović, Artimatas, Anderson, Hristodulopulos, Rusijas (Deletić od 46), Varda (Kačarava od 65).

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović, Zdjelar, Šćekić, Marković (Holender od 72), Natho (Jojić od 64), Menig (Jović od 64), Rikardo (Terzić od 83).

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Elina Svitolina teniserka iz Ukrajine

 

Piše:
Srbija Danas
16.09.2021. 20:19
Pogledajte više