LIGA NACIJA: Vlahović i Mitrović odveli Srbiju u elitu, moćan let Piksijevih Orlova u Oslu (VIDEO)

27.09.2022. 19:48 17:13
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović / Izvor: MN Press
Bravo!

Piksijeva kaznena ekspedicija pokorila je i Oslo. Fudbalska reprezentacija Srbije je savladala Norvešku sa 2:0 (1:0) i izborila plasman u A Ligu nacija.

NOVI PORAZ PROTIVNIKA SRBIJE NA MUNDIJALU: Kamerunci u lošoj seriji pred Katar, Korejci ukrotili Lavove

NOVI PORAZ PROTIVNIKA SRBIJE NA MUNDIJALU: Kamerunci u lošoj seriji pred Katar, Korejci ukrotili Lavove

SENKA NA LEP GEST ORLOVA: Roditelji prodaju dres Srbije, cene astronomske (FOTO)

SENKA NA LEP GEST ORLOVA: Roditelji prodaju dres Srbije, cene astronomske (FOTO)

CRNOGORCI NA TAPETU: UEFA počela istragu zbog rasizma u meču protiv Finske

CRNOGORCI NA TAPETU: UEFA počela istragu zbog rasizma u meču protiv Finske

“Orlovi” su trijumfom u Norveškoj obezbedili i mesto u drugom šeširu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (potencijalno i baraž za ovo takmičenje), a povrh svega navijače u Srbiji može da raduje odlična forma fudbalskog nacionalnog tima pred Svetsko prvenstvo u Kataru koje počinje za manje od dva meseca.

Srbija je strpljivo krčkala pobedu u glavnom gradu Norveške. Domaćin je pretio u uvodnim minutima utakmice, a mogao je da stigne do vođstva već u 22-23. sekundi preko Erlinga Halanda, ali je Vanja Milinković-Savić odbranio udarac najboljeg fudbalera domaćina. Ispostaviće se kasnije da je to bila najopasnija akcija Norveške sve do nadoknade vremena u svojevrsnom finalu Grupe 4 Lige nacija B. Međutim, i u sudijskoj nadoknadi Vanja Milinković-Savić je bio lukaviji od skupocenog golgetera Mančester sitija.

Izabranici Dragana Stojkovića su posle sporijeg ulaska u meč vremenom preuzeli konce, a iz strpljive igre su se izrodili i golovi. Dušan Vlahović nije iskoristio prvu šansu glavom u 33. minutu, ali jeste u 42. kada je realizovao lepu akciju Dušana Tadića i saigrača iz Juventusa Filipa Kostića.

Fudbalska reprezentacija Srbije / Izvor: MN Press

A, onda i jubilarni 50. gol u dresu reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrovića za overu plasmana u elitni rang Lige nacija. Prvi napadač naše reprezentacije je u 54. minutu otklonio dileme oko pobednika, a Srbija je do kraja meča rutinski sačuvala dva gola viška.

Lepo je biti navijač Srbije uoči Mundijala u Kataru, ali da ne pričamo previše...

Norveška - Srbija 0:2 (0:1)

Strelci: Vlahović u 42. i A. Mitrović u 54. minutu

Stadion: Uleval (Oslo)

Sudija: Mateo Lahoz (Španija)

Žuti kartoni: Kostić, Pavlović (Srbija).

NORVEŠKA: Niland - Rajerson (od 57. Pedersen), Hanke-Olsen (od 79. Berg), Estigor, Meling (od 74. Bjerkan) - Edegor, Aursnes (od 57. Ajer), Berge - Eljunusi (od 57. Larsen), Haland, Serlot.

SRBIJA: V. Milinković Savić - Veljković, S. Mitrović, Pavlović (od 89. Babić) - Živković (od 72. Lazović), Lukić, I. Ilić, Tadić (od 90+3. Đuričić), Kostić (od 72. Radonjić) – A. Mitrović (od 90+3. Jović), Vlahović.

Čitav tok meča mogli ste da pratite uživo u tekstualnom prenosu na našem sajtu.

KRAJ

90+1
Milinković-Savić brani udarac Halanda. Najbolja prilika za Norvežane.
89. minut
Sjajnog Strahiju Pavlovića zamenio je u finišu meča Srđan Babić.
75. minut
Kada je Nemanja Radonjić na terenu uvek se nešto dešava. Krilni fudbaler Torina je zamenio Filipa Kostića i odmah kreirao šansu Mitroviću. Udarac glavom srpskog golgetera, ali je Niland zanimljivom odbranom sačuvao mrežu. Pored Radonjića u igri je i Darko Lazović umesto Andrije Živkovića.
59.minut
Pokušao je Haland da zapreti, ali je loše centrirao i nema opasnosti po mrežu Srbije.
57. minut
"Vikinzi" prave trostruku izmenu. Larsen, Pedersen i Ajer su ušli umesto Eljunusija, Rajersona i Aursensa.
54. minut
GOOOOL, Mitroviiiić, 0:2! Srbija je na pragu pobede. Asistencija Ivana Ilića i rutinska realizacija najboljeg strelca reprezentacije ikada. Mitrović je u Oslu postigao 50. gol u dresu sa državnim grbom.

Počelo je drugo poluvreme.

42. minut
GOOOOL - vodi Srbija, Vlahović! Tadić je dao savršenu loptu u prostor, Kostić je poslao u kazneni prostor sa levog boka po zemlji, a Vlahović je rutinski nogom matirao Nilanda. Golman Norveške nije mogao kao pre desetak minuta da ukroti udarac napadača Juventusa.
33. minut
Uh, kakva šansa za Srbiju. Nebeski skok Vlahovića posle asistencije Tadića, maherski udarac glavom u donji levi ugao, ali je Niland panterskom reakcijom spasio Norvešku. Ostaje 0:0.
 

28. minut

Konačno frka pred golom Norveške. Tadić je centrirao ka Vlahoviću, lopta je preletela napadača naše selekcije, ali je Niland bio nesiguran i ispustio čistu loptu. U nastavku akcije Orlovi su izborili korner.
17. minut
Orlovi još nisu napravili akciju kojom bi ugrozili mrežu Norveške, ali ni domaćin nije više aktivan pred našim kaznenim prostorom kao u uvodnim minutima utakmice.
7. minut
Inicijativa domaćina, još jedna ozbiljnija akcija posle kornera, ali bez opasnosti po gol Srbije.
1. minut
Erlingu Halandu je bilo potrebno samo 20-ak sekundi da uđe u šansu. I to ozbiljnu. Srećom, Vanja Milinković-Savić je ukrotio udarac levom nogom napadača Mančester sitija.

Utakmica je počela

BONUS VIDEO: Pogledajte izvođenje Bože pravde u Rusiji

 

Piše:
Srbija Danas
27.09.2022. 19:48 17:13
Pogledajte više