LIGA ŠAMPIONA: Važne pobede VELIKANA, asistencija Radovića, REKORD u Dortmundu (VIDEO+FOTO)

22.11.2016. 22:40
Piše:
Srbija Danas
Logo Lige šampiona / Izvor: Profimedia
Odigranne utakmice 5. kola u grupama E, F, G i H.

Borusija je u Dortmundu u spektakularnom meču pobedila Legiju 8:4 u meču koji će imati epitet istorijski, branilac tule Real je mnogo teže nego što se očekivalo slavio na gostovanju Sportingu, dok je Milorad Mažić bio bez mnogo posla u meču između Kopenhagena i Porta u kom nije bilo golova. Plasman u osminu finala već su obezbedili Lester, Juventus, Real, Borusija iz Dortmunda, Monako i Bajer Leverkuzen, kao i PSŽ, Arsenal, Atletiko i Bajern.

Spektakularan meč odigran je u Dortmundu gde je domaća Borusija pobedila Legiju 8:4, čime su oborena dva rekorda Lige šampiona. Nikad pre u Ligi šampiona nije palo više od 11 golova. Rezultat poluvremena bio je 5:2, čime je oboren rekord, nikad pre u jednom poluvremenu bilo kog meča Lige šampiona nije postignuto više od šest golova. Dortmund je postigao šest golova iz prvih šest šuteva u okvir gola rivala. Zablistao je trio Rojs - Dembele - Kagava. Aleksandar Prijović je bio dvostruki strelac za Legiju, dok je Miroslav Radović bio asistent za treći gol Legije. Rezervista Nemanja Nikolić je takođe bio strelac za Legiju.

Lazar Marković je sa klupe Sportinga gledao kako njegov Sporting gubi od favorizovanog Reala. Madriđani su do pobede stigli sa igračem više, pošto je Žoao Pereira u 64. minutu dobio direktan crveni karton. 

Juventus je preokretom slavio u Sevilji i praktično obezbedio prvo mesto u H grupi. Sevilji sad visi i plasman u nokaut fazu jer u poslednjem kolu gostuje Lionu koji je pobedom protiv Dinama u Zagrebu sačuvao šansu da se u poslednjem kolu osvajanjem tri boda plasira među 16 najboljih klubova Evrope.

"Stara dama" je rano primila gol, ali je do prekreta stigla posle nesmotrenog isključenja napadača domaćih Franka Vaskeza u 35. minutu.

Milorad Mažić je odlično vodio meč u Kopengagenu gde su istoimeni klub i Porto odigrali bez golova. Ceo meč za Kopenhagen odigrao je reprezentativac Srbije Andrija Pavlović.

Monako je pobedom protiv Totenhema obezbedio prvo mesto u grupi i plasman u nokaut fazu i omogućio i Bajeru Leverkuzena da prođe dalje zahvaljujući boljem međusobnom skoru od "pevaca". Domaćin je stigao do pobede iako Radamel Falkao kod rezultata 0:0 nije iskoristio penal. CSKA je bez povređenog Zorana Tošića odigrao 1:1 kod kuće protiv Bajera iz Leverkuzena čime je izgubio sve šanse za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, ali i dalje ima priliku da izbori plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Golman "armejaca" Igor Akinfejev nije sačuvao mrežu ni u 42. uzastopnoj utakmici u Ligi šampiona.

5. kolo Lige šampiona:

Grupa E

CSKA - Bajer Leverkuzen 1:1

(Natko 75. penal - Foland 16)

Monako - Totenhem 2:1

(Sidibe 48, Lemar 53 - Kejn 52. penal)

TABELA: Monako 11, Bajer Leverkuzen 7, Totenhem 4, CSKA 3.

Grupa F

Borusija Dortmund - Legija 8:4

(Kagava 17, 18, Sahin 20, Dembele 29, Rojs 32, 52, 90+3, Paslak 81 - Prijović 10, 24, Kuharčik 63, Nikolić 83)

Sporting - Real Madrid 1:2 

(Adrijen 81. penal - Varan 29, Benzema 87)

TABELA: Borusija 13, Real 11, Sporting 3, Legija 1.

Grupa G

Kopenhagen - Porto 0:0

Lester - Briž 2:1

(Okazaki 5, Marez 30. penal - Izkijerdo 52)

TABELA: Lester 13, Porto 8, Kopenhagen 6, Briž 0.

Grupa H

Sevilja - Juventus 1:3

(Pareha 9 - Markizio 45+2. penal, Bonući 85, Mandžukić 90+4)

Dinamo Zagreb - Lion 0:1

(Lakazet 72)

TABELA: Juventus 11, Sevilja 9, Lion 7, Dinamo 0.

Piše:
Srbija Danas
22.11.2016. 22:40
Pogledajte više